Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
SAMSUNG CSC

Počelo rušenje „Croatice“ na Trgu hrvatskih branitelja

PETRINJA – Danas su počeli radovi na uklanjanju zgrade koju stariji Petrinjci znaju kao „Stari hotel“. Zgrada je to na Trgu hrvatskih branitelja, a nalazi se na uglu Ulice Artura Turkulina i Nazorove. U njoj je bio smješten lokal „Croatica“. Vlasnik popularnog kafića, gdje su generacije Petrinjaca ispijale kavice u svako doba dana, Vladimir Štajcar Britva je uoči početka rušenja imao kratki komentar situacije:

„Potres je napravio što je napravio, uništio puno toga u strogom centru grada i šire. Od svega toga se miješaju osjećaji. Svjesni smo toga da se to mora rušiti jer je zbog potresa uništeno. S druge strane žao ti je svega jer je da se nešto napravi uloženo dvadeset i pet godina rada. Sada u vrlo kratkom periodu od petnaest do dvadeset sekundi je sve uništeno tako da nemam nekih suvislih komentara koje bih na to mogao reći.“

Na pitanje ima li kakvih saznanja oko obnove, Štajcar odgovara niječno:

„Zasada ne znamo ništa jer se sada to sve u fazi tog rušenja, čišćenja grada i tako. Sigurno će struka sada nakon toga određivati prioritete što će se i kako raditi, na koji način. To je strogi centar grada koji je i spomenik kulture, te zgrade, fasade i sve tako. Vidjet ćemo, vrijeme će pokazati kojim će tempom to ići i što će se sve napraviti.“

Radove na uklanjanju izvodi Braniteljska zadruga Osijek, a kako neslužbeno saznajemo od radnika proces bi zajedno s odvozom materijala trebao trajati tjedan dana.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X