glazbenaicbb

Počinju upisi u Glazbenu školu Fran Lhotka

GLAZBENA ŠKOLA FRANA LHOTKE obavlja UPISE:

„Poštovani roditelji i učenici,

ovim putem želimo Vas informirati te Vam dati osnovne obavijesti o glazbenom školovanju i upisu učenika u prvi razred osnovne i srednje glazbene škole. Na Vaš upit, pružit ćemo Vam dodatne informacije i naputke“, poručili su iz Glazbene škole Frana Lhotke.

Osnovna glazbena škola

Dob polaznika pri upisu je u pravilu od 7 do 10 godina.

Osnovna glazbena škola traje 6 godina. Tijekom cijelog školovanja učenici kroz učenje glazbe usvajaju i razvijaju glazbene vještine i sposobnosti, psihomotoričke sposobnosti te bolju koncentraciju. Učenje glazbe potiče apstraktno razmišljanje, samokontrolu te organiziranost i disciplinu u radu. Dva puta tjedno učenici imaju individualnu nastavu glavnog predmeta (instrument) te skupnu nastavu solfeggia-teorije. Od trećeg razreda započinje i skupno muziciranje (zbor-orkestar). Nastava se odvija u turnusima obrnuto od nastave u osnovnoj školi. Nakon osnovne glazbene škole učenici mogu nastaviti školovanje kod nas u srednjoj glazbenoj školi .

Učenici koji upisuju prvi razred glazbene škole mogu upisati sljedeće instrumente: klavir, harmoniku, gitaru, tambure, violinu, violončelo, flautu, trubu, klarinet, saksofon, rog i trombon.

Petrinja: klavir, gitara, saksofon, klarinet, truba, trombon i rog.

Srednja glazbena škola

  1. pripremni razred:

U prvi pripremni razred srednje glazbene škole upisuju se učenici koji u pravilu nisu pohađali osnovno glazbeno obrazovanje. Pripremni program traje dvije godine. Programi koji se mogu upisati u prvi pripremni su: pjevač, saksofonist, klarinetist, rogist, trubač, trombonist i teoretičar.  U prvi pripremni razred upisuju se u pravilu učenici od 10 do 15 godina starosti, a iznimku čine zanimanja: glazbenica pjevačica do navršene 20. godine života i glazbenik pjevač, do 22. godine života.

I. srednje: Redoviti učenici upisuju prvi razred srednje glazbene škole u dobi do 17 godina, a najkasnije do 18 godina života. Izuzetak od ove odredbe odnosi se na zanimanja glazbenica pjevačica do navršene 22. godine života ,odnosno glazbenik pjevač do navršene 24. godine života.

PRIJAVE I PRIJEMNI ZA OSNOVNU GLAZBENU ŠKOLU 

Prijave se obavljaju u tajništvu škole do 14.06.2022., radnim danom od 8.00 do 15.00 sati ili na mail škole: [email protected] – Informacije – Upis – Dokumenti za upis.

Sastavni dio prijemnog ispita je upoznavanje učenika s glazbenim instrumentima koji se mogu učiti u Glazbenoj školi, koje će se održati u srijedu, 15.06.2022. u 19:00 sati u dvorani Rafinerijskog doma INA, Ante Kovačića 1 u Sisku.

Objava rasporeda prijemnih 17.6.2022. na mrežnim stranicama škole.

Prijemni ispiti za I. razred osnovne glazbene škole održat će se 20. i 21.06.2022. prema objavljenom rasporedu, u Sisku i Petrinji.

Objava rezultata na oglasnoj ploči Škole i mrežnim stranicama – 24.6.2022.

Upisi učenika koji su uspješno položili prijemni ispit bit će od 27.06. do 01.07.2022. u tajništvu Škole (08.00-15.00h).

Eventualni prijemni ispiti u jesenskom roku na nepopunjena mjesta održat će se u rujnu.

PRIJAVE I PRIJEMNI ZA SREDNJU ŠKOLU

U prvi razred pripremnog obrazovanja i u prvi razred srednje glazbene škole upisuju se učenici u skladu s Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023.

Učenici se prijavljuju i upisuju elektroničkim načinom putem mrežne stranice Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole https://www.upisi.hr

Participacija roditelja u sufinanciranju svih programa plaća se 1800,00 kn godišnje u 10 mjesečnih obroka od 170,00 kn, +100,00 kn participacije pri upisu. Najam instrumenta naplaćuje se mjesečno 50,00 kn.

Škola će osloboditi učenike plaćanja participacije i najma instrumenta čiji su roditelji primatelji dječjeg doplatka, a plaćanja participacije oslobođeni su i roditelji koji imaju više djece polaznika glazbene škole za drugo, treće i svako sljedeće dijete.

Glazbena škola Frana Lhotke                    Područna škola – Petrinja

Ante Kovačića 1                                             Vjekoslava Klaića 19

(Rafinerijski dom INA)                              (Baptistička crkva)

Sisak                                                               Petrinja

Tel: 548-528

http://www.fran-lhotka.hr/

www.facebook.com/gsfranlhotke

Matea Kezić

Matea Kezić

Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X