drva_ww

Podnesene kaznene prijave protiv više osoba i trgovačkih društava zbog kaznenog djela Pustošenje šuma

GVOZD – Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 62-godišnjak, kao vlasnik i odgovorna osoba trgovačkog društva, od sredine studenoga do kraja prosinca prošle godine na području Gvozda počinio kazneno djelo Pustošenje šuma. Njega se sumnjiči da je na poticanje 83-godišnjeg vlasnika, bez doznaka i odobrenja nadležnog tijela, posjekao ukupno 622 stabla raznog drveća vrijednosti oko 130.340 kuna, koje je u vlasništvu 83-godišnjaka i zadruge s područja Gvozda, a koje je s djelatnicima i mehanizacijom svog trgovačkog društva izvukao na pomoćno stovarište.

Nadalje je utvrđeno da su 62-godišnjak, kao vlasnik i odgovorna osoba licenciranog trgovačkog društva, zajedno sa zaposlenicima, 34-godišnjakom i 25-godišnjakinjom, a na poticanje 70-godišnjeg zaposlenika trgovačkog društva u vlasništvu 62-godišnjaka, izdali ukupno 19 popratnica u koje su unosili neistinite sadržaje i time omogućili stavljanje u daljnji promet nezakonito posječenu drvnu masu, čime su počinili kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv svih osumnjičenih Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti će podnesene kaznene prijave, i to protiv 62-godišnjaka zbog kaznenog djela Pustošenje šuma, a za isto kazneno djelo i protiv trgovačkog društva temeljem Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, protiv 83-godišnjaka zbog poticanja na kazneno djelo Pustošenje šuma, protiv 62-godišnjaka, 34 godišnjaka i 25-godišnjakinje zbog kaznenog djela Zlouporaba položaj i ovlasti, a za isto kazneno djelo i protiv trgovačkog društva temeljem Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela i protiv 70-godišnjaka zbog poticanja na kazneno djelo Zlouporaba položaj i ovlasti.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X