Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
hgkbih25033

Poduzetnici iz BiH ponovo donirali građevinski materijal za Banovinu

SISAK/PETRINJA – Primopredaju donacije od 120 tona građevinskog materijala, koju su poduzetnici iz Županije Posavske iz Bosne i Hercegovine donirali za stradale u potresu na Banovini, je u Sisku organizirala Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Sisak u suradnji s Gospodarskom komorom Županije Posavske. Riječ je o pet šlepera građevinskog materijala (cementa, termo blok opeke i crijepa), koji će biti raspodijeljeni stradalnicima na području Siska, Petrinje i Donjih Kukuruzara.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Sisak Tihomir Babić istaknuo je kako je ovo drugi dio donacije gospodarstvenika iz Bosne i Hercegovine. „Prije dva tjedna u Petrinju je stigao prvi konvoj od osam šlepera građevinskog materijala. U korisnike ove donacije uključeni su Donji Kukuruzari u koji je, tijekom i nakon Domovinskog rata, doseljen veći broj Hrvata upravo iz Bosanske Posavine. Ovo je samo jedna od akcija pomoći Komore, koja je već na više načina pomogla stradalom stanovništvu, uz ostalo i kroz financijsku pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji, gradovima Sisku, Petrinji i Glini te pri izgradnji kontejnerskog naselja u Petrinji“, kazao je Babić prilikom dočeka humanitarnog konvoja u Sisku.

Ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja Županije Posavske Dragutin Živković tom je prilikom izrazio zadovoljstvo radi pomoći stradalom području. „U ovu akciju uključili su se članovi Udruge poduzetnika iz tri županijske općine, Orašje, Odžak i Domaljevac – Šamac, uz logističku potporu Gospodarske komore Županije Posavske i županijskog Ministarstva gospodarstva, rada i prostornog uređenja“, poručio je Živković te najavio nastavak pomoći, a ujedno je stanovnicima stradalog područja čestitao predstojeće uskršnje blagdane. Dužnosnicima je predao dokumente o donacijama.

Uime korisnika ove vrijedne donacije zahvalio je i sisački dogradonačelnik, ujedno i načelnik Gradskog stožera civilne zaštite Marko Krička. „Svaka je pomoć dobrodošla, a ova će, kao i sve dosadašnje, biti transparentno iskorištena. Stožer vodi strogu evidenciju o raspodjeli pomoći, pa će donatori moći dobiti i konkretne podatke s imenom i prezimenom svakog korisnika donacije“, zaključio je Krička te zahvalio Županijskoj komori Sisak na organizaciji i dopremi humanitarne pomoći.

Nakon dolaska i primopredaje u Sisku, materijal će biti raspoređen u Sisak, Petrinju i Donje Kukuruzare.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X