Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
policijauniverzalnagore

Policija evidentirala niz kršenja epidemioloških mjera

Policija je ovih dana zabilježila niz kršenja epidemioloških mjera:

U petak, 9. travnja u poslijepodnevnim satima, na izlazu iz Republike Hrvatske na granični prijelaz Dvor, u autobusu, kao putnik, pristupio je 38-godišnji državljanin Republike Srbije za kojeg je izvršenom graničnom kontrolom utvrđeno da nije tranzitirao kroz Republiku Hrvatsku, niti je posjedovao negativan PCR test, već je kratkotrajno boravio na području Republike Hrvatske. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti prema kojemu je predviđena novčana kazna u iznosu od osam do 15 tisuća kuna, izdan mu je prekršajni nalog.

U subotu, 10. travnja oko 20.30 sati, u Ulici Ljudevita Posavskog u Kutini, 23-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,5 promila u trgovačkom centru vrijeđao građane i djelatnike trgovačkog centra koji su ga upozorili zbog nenošenja zaštitne maske. Kako je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršajem smješten je u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a zbog počinjenih prekršaja sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i Zakonu o prekršajima protiv jadnog reda i mira protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Jutros pak, 12. travnja, oko 8 sati, policijski službenici su u jednom ugostiteljskom objektu u Lipovljanima, zatekli više osoba koji su konzumirali pića, kršeći time odluku Stožera civilne zaštite. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti policija će o ovom događaju dostaviti obavijest nadležnom državnom inspektoratu.

 

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X