Policija zaplijenila gotovo 360 kilograma sitno rezanog duhana Policija zaplijenila gotovo 360 kilograma sitno rezanog duhana
SISAK – Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave sisačko-moslavačke, zbog sumnje u počinjenje ukupno pet kaznenih djela Nedozvoljene trgovine, dovršili su kriminalističko istraživanje... Policija zaplijenila gotovo 360 kilograma sitno rezanog duhana

SISAK – Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave sisačko-moslavačke, zbog sumnje u počinjenje ukupno pet kaznenih djela Nedozvoljene trgovine, dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvero hrvatskih državljana s područja Sisačko-moslavačke županije u dobi od 38, 46, 52 i 53 godine.

„Tijekom istraživanja su po nalogu Županijskog suda u Sisku, pretražene njihove obiteljske kuće i automobili koje su osumnjičeni koristili. Kod njih je pronađeno te oduzeto ukupno 358,3 kilograma sitno rezanog duhana. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su duhan nezakonito kupili s namjerom daljnje nezakonite preprodaje na širem sisačkom „crnom tržištu““, rekao je Luka Pešut, načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Protiv osumnjičenih su Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnijete kaznene prijave, dok je Carinarnici Zagreb podnesen i zahtjev za naplatu trošarina. Više o samoj zaplijenio rekao je i Igor Pasanec, voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave sisačko-moslavačke.

„Radi se o jednom obuhvatnom istraživanju prilikom kojeg su procesuirane četiri osobe za pet kaznenih djela. Duhan je vrlo dobre kvalitete i vrijednosti je od 75 tisuća do 100 tisuća kuna na crnom tržištu prodaje, dok ću počinitelji koji su podložni plaćanju trošarina u ovoj situaciji državi platiti više od 200 tisuća kuna trošarina, obzirom su trošarine 600 kuna po kilogramu zaplijenjene robe“, rekao je Pasanec koji je na kraju dodao kako je duhan s područja Hrvatske te je, ponavlja, dobre kvalitete.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.