policija_baner

Policija zaprimila dojave o sumnjivim osobama koje dolaze građanima na vrata predstavljajući se kao djelatnici civilne zaštite

SISAK/PETRINJA – Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke upozoravaju građane neka pripaze koga puštaju u svoj dom.

Prema prikupljenim informacijama počinitelji, muške i ženske osobe, nose zaštitne maske i plava odijela, lažno se predstavljaju kao djelatnici civilne zaštite koji prikupljaju podatke o osobama na adresi. Kao kod svih prijevara ovakve vrste, nakon što uđu u stan ili kuću, počinitelji iskorištavaju povjerenje  građana i dovode ih u zabludu ili jednostavno iskorištavaju nepažnju građana i otuđuju predmete veće vrijednosti.

Upozoravamo vas da se radi o prevarantima!

Kako bi se zaštitili savjetujemo vam:

– Pripazite koga puštate u svoj dom!
– U slučaju nenajavljenih posjeta, ne otvarajte vrata dok ne provjerite tko je posjetitelj i što želi!
– Vjerodostojnost posjetitelja provjerite bez otvaranja vrata kroz ”špijunku” ili korištenjem sigurnosnog lanca!
– Ne ustupajte osobne podatke jer je njihovo prikupljanje protuzakonito i cilj mu je zlouporaba!
– Ako je nepozvana osoba uporna u nakani ulaženja u vaš dom, o tome žurno obavijestite policiju na broj 192 ili susjede!
– Dojavite službi 192 sva opažanja o sumnjivim i nepoznatim osobama!
– Pomozite svojim starijim susjedima, pripazite ih! Oni su najčešće mete tzv. prijevara na kućnom pragu! Upoznajte ih s ovom obavijesti!
Informacija o pojavi ovog modusa prijevare odmah je proslijeđena operativnom sastavu, odnosno svim policijskim službenicima na terenu u Republici Hrvatskoj.

 

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X