policijauniverzalnagore2

Posebna regulacija prometa na blagdan Svih svetih

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih očekuje se povećan promet vozila i kretanje građana, koji će se tradicionalno vjerskim i obiteljskim običajima, u znak sjećanja na umrle i poginule, u većem broju okupljati na grobljima.

Na svim važnijim cestovnim prilazima prema grobljima biti će osigurana nazočnost većeg broja policijskih službenika i ophodnji, koji će osiguravati nesmetano odvijanje cestovnog prometa.
Pred nadolazeći blagdan Svih svetih apeliramo na građane da dolaskom na groblja u svojim automobilima ne ostavljaju osobne stvari – torbice, novčanike, mobitele i sl., jer je upravo u te dane zabilježen povećan broj provala i krađa iz osobnih automobila, parkiranih u blizini groblja.

Stoga iz PU SMŽ skreću pozornost na sljedeće mjere opreza:

– prilikom napuštanja vozila (čak i kratkotrajnog) treba ugasiti motor vozila, zaključati automobil i ključeve uzeti sa sobom (ključeve i dokumente ne ostavljati u vozilu)
– zatvoriti prozore na vozilu, kao i pomični krov, ukoliko ga vozilo ima
– vrijedne predmete ne ostavljati u vozilu, a posebno ne na vidljivim mjestima u unutrašnjosti vozila
– ne ostavljati vozilo na mračnom i pustom mjestu duže vrijeme.

Dakle, važno je naglasiti da građani svoje stvari ne ostavljaju u automobilima te ukoliko zamijete nepoznatu ili sumnjivu osobu kako obilazi ili pokušava na neuobičajen način ući u neki automobil, da to prijave najbližim policijskim službenicima, koji će ovih dana pojačano obilaziti i nadzirati groblja, ili to dojave na telefon 192.

Nadalje, pozivamo građane na pridržavanje svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima, odnosno da ih ne pale uz raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi došlo do zapaljenja. S tim u svezi, molimo građane da ne parkiraju vozila na ulazima groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca i vatrogasnih vozila u slučaju nastanka požara.

Ovom prilikom građane želimo podsjetiti kako će na blagdan Svih svetih oko groblja u svim većim gradovima Sisačko-moslavačke županije biti uspostavljena i posebna regulacija prometa.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X