policijanaslov

Posjekli i ukrali 466 stabala u vrijednosti preko 90 tisuća kuna

SMŽ – Šumske krađe na području Sisačko-moslavačke županije uzimaju sve više maha pa su tako policiji prijavljene četiri krađe u kojima je posjećeno i ukradeno čak 466 stabala u vrijednosti preko 90.000 kuna.

Najveći iznos štete od oko 50.000 počinio je nepoznati počinitelj u razdoblju od svibnja do kolovoza, u šumi na području Gvozda, u kojoj je posjekao i ukrao 278 raznih stabala. – izvijestila je danas PU sisačko-moslavačka.

U mjestu Stari Farkašić na lekeničkom području, nepoznati počinitelj je u razdoblju od lipnja do srpnja ove godine, posjekao i ukrao 127 stabala graba i bukve, oštetivši nadležnu šumariju za oko 11.700 kuna.

Uz ovu, još je jedna sječa i krađa stabala zabilježena na području općine Lekenik, točnije, nepoznati počinitelj sredinom srpnja ove godine, u šumi u mjestu Šišinec, posjekao je i ukrao 10 stabala hrasta, bukve i graba, oštetivši nadležnu šumariju za oko 1.500 kuna.

Traga se i za nepoznatim počiniteljem koji je u razdoblju od svibnja 2019. godine do sredine kolovoza ove godine, u šumi u mjestu Živaja na području Hrvatske Kostajnice, posjekao i ukrao 51 stablo bukve, johe, graba i hrasta, oštetivši vlasnika za oko 30.000 kuna. – stoji u današnjem priopćenju PU sisačko-moslavačke.

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X