Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
SAMSUNG CSC

Posljednja sjednica Savjeta mladih u ovom sazivu, svi su složni : Bilo je ovo lijepo iskustvo

PETRINJA – U privremenim prostorijama petrinjske Gradske uprave održana je posljednja, 11.sjednica Savjeta mladih Grada Petrinje u ovom sazivu. Nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice, još uvijek aktualni predsjednik petrinjskog Savjeta mladih Daniel Barukčić je podsjetio kako njihov mandat istječe 25.rujna.

„Ono što mislim je da smo fer i korektno radili, nekako usvajali ta nova znanja od početka, mislim da smo kroz sve ove tri godine barem malo dobili saznanja o politici i mladima i svim stvarima koje su na neki način i važne za mlade, pogotovo na ovom području Petrinje i okolice, ako ne i cijele Hrvatske, budući smo sudjelovali na konferencijama s drugim udrugama i organizacijama. Mislim da smo svi zajedno proširili svoju svijest i da smo na neki način osvijestili i ovaj grad o postojanju Savjeta mladih, da smo mu dali vidljivost kroz našu promociju i skroman rad“, kazao je uvodno Barukčić.

Podsjetio je kako su protekle dvije godine imali jako puno ideja i planova, no veliki dio toga su poremetili pandemija COVID-19 kao i potres. „Mislim da mogu reći da smo se svi zaista trudili kao članovi i ja kao predsjednik da sudjelujemo na razini grada kao Savjet mladih, da organiziramo sjednice i sastanke. Sastanaka smo imali jako puno za jedan savjet, čak smo prošle godine imali najviše on-line sastanaka. To je jedno razdoblje koje ćemo moći prenijeti i naravno uvijek možete spomenuti ideju Savjeta mladih i njegovu ulogu u lokalnoj jedinici“, dodao je Barukčić.

Članovi Savjeta mladih su podsjetili kako je ovo jedno jako važno i moćno tijelo koje Gradu sada treba više nego ikada. „Treba motivirati mlade ljude jer ovo je jedno lijepo iskustvo koje traje tri godine i nije samo politički, nego je tu i puno lijepih stvari gdje se nalaziš i sa svojim vršnjacima imaš priliku diskutirati o nekim idejama, mišljenjima, stajalištima i imate se priliku negdje izraziti, gdje se možete osjećati sigurno i napraviti promjenu u svom gradu. Mislim da je jako bitno da se mladi pozovu i motiviraju i da je bolje sigurno bi bilo bolje“, rekla je Larisa Brkić, članica Savjeta mladih.

Članovi su također apelirali da se, nakon izbora novih članova Savjeta mladih, ne čeka po nekoliko mjeseci za konstituirajuću sjednicu. Svoju posljednju sjednicu Savjeta mladih u ovom sazivu, članovi su ovjekovječili zajedničkim fotografiranjem.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X