Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
kupanaslovna191120

Posvete znamenitih ljudi, kako se ledarilo po Kupi i Petrinjčici, tko su bili Ikari – saznajte u najnovijem broju časopisa KUPA

PETRINJA – Ovih dana izišao je iz tiska jedini petrinjski časdopis za kulturu, književnost i umjetnost „Kupa“. Časopis izlazi punih 10 godina i do sada je nailazio na velik interes čitatelja i stručnih krugova.

Objavljen kao dvobroj11-12, najnoviji svezak na 124 stranice donosi niz zanimljivih tema vezanih uz rijeku Kupu i pokupsku regiju. U pitanju su eseji, prozni i poetski tekstovi, intervjui, kritički osvrti na književna izdanja i likovne izložbe.

Njihovi autori su vodeći hrvatski literarni stvaratelji: Zvonimir Mrkonjić, Josip Vaništa, Danko Plevnik, Biserka Goleš Glasnović, Josip Stanić Stanios, Bogdan Arnautović, Boris Vrga i brojni drugi.

Posebno je vrijedan i zanimljiv prilog o knjižnim posvetama, odnosno tekstovima koje su pisci u znak pažnje, poštovanja ili ljubavi vlastoručno ispisivali na prvim stranicama knjiga svojim čitateljima.

U časopisu je objavljen opsežni nekrolog velikom prijatelju našeg grada i nezamjenjivom promotoru petrinjske književnosti i likovnosti, nedavno preminulom akademiku Tonku Maroeviću.

Želite li saznati što je u posvetama pisano znamenitom Otonu Kučeri ili kakve su posvete sastavljali Slavko Mihalić, Vesna Parun, Slavko Goldstein, Boris Maruna, Mirko Kovač, Igor Mandić, Miroslav Kirin i drugi, tko su bili kupski Ikari – skakači sa starog kupskog mosta, kako se u Petrinji nekada živjelo od ledarenja – sakupljanja leda po Kupi i Petrinjčici te druge zanimljivosti, nabavite najnoviji broj časopisa „Kupa“ u Turističkoj zajednici grada Petrinje.

 

Kristina Jakopović

Kristina Jakopović

Urednica, novinarka i voditeljica Petrinjskog radija i Portala 53. Umjesto u učiteljske vode, Kristina se odlučila za novinarstvo. Slušatelji je ponekad mogu ćuti i u radijskom eteru, no danas je ipak najviše posvećena marketingu. Osim nekoliko priznanja za nekadašnji Petrinjski list, naša Kristina je dobitnica i brojnih drugih strukovnih nagrada.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X