Potpisan ugovor za projekt „Građenje dječjeg igralište Slatina“ Potpisan ugovor za projekt „Građenje dječjeg igralište Slatina“
PETRINJA – U Maloj vijećnici Grada Petrinje danas je potpisan ugovor o javnoj nabavi za projekt „Radovi na programu gradnje unapređenja infrastrukture za predškolski... Potpisan ugovor za projekt „Građenje dječjeg igralište Slatina“

PETRINJA – U Maloj vijećnici Grada Petrinje danas je potpisan ugovor o javnoj nabavi za projekt „Radovi na programu gradnje unapređenja infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece, Grupa IV. Građenje dječjeg igrališta Slatina“. Ukupna vrijednost radova na izgradnji dječjeg igrališta na Slatini je 381.868,75 kuna.

S predstavnikom izvođača radova, Vjekoslavom Kovačićem, direktorom tvrtke Kova, ugovor je potpisao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

„Mislim da je ovaj ugovor zlata vrijedan, prije svega zato što smo mi Grad prijatelj djece, a ovdje se radi o nečemu što je za budućnost naše djece. Pilot projekt Pet gradova – Intervencijski plan ide lagano, ali sigurno, prema onim počecima zadanih poslova, zadataka koje mi kao Grad moramo realizirati. Znamo da su svi projekti iz Europske unije koje mi povlačimo izuzetno zahtjevni. Znamo da u tom dijelu obveze moramo profesionalno odraditi, a što se tiče samih radova, siguran sam zbog dosadašnje suradnje s gospodinom Kovačićem i firmom Kova koja radi profesionalno svoj posao, da će biti završeni na vrijeme. To očekujemo i od Nadzora i svih koji na projektu rade. Moram upozoriti da je za nas najgore kada nešto nije na vrijeme. Onda imamo i korekcije u projektu, a te korekcije nisu male – one su uvijek od 5 do 25 %, što je izuzetno velik novac na kraju. Znamo kakva je u Hrvatskoj teška situacija u građevinarstvu, gledajući na radnu snagu koja nam nedostaje i izvođače koji su opremljeni za određeni posao, ali i da je sve što ste vi kao firma dosad radili stvarno bilo korektno i uvijek ste od Grada dobili dobru referencu za posao koji ste odradili. Tražimo da i u ovom projektu budemo ozbiljni“, rekao je Dumbović.

Vjekoslav Kovačić, direktor tvrtke Kova koja će izvoditi radove, smatra kako problema i probijanja rokova ne bi trebalo biti.

„Ne očekujemo apsolutno nikakve probleme ili poteškoće zbog kojih se ovi rokovi ne bi ispunili u cijelosti. Potpisom današnjeg ugovora, mi ćemo još danas otvoriti radni nalog i počinjemo s pripremom i organizacijom. Dostavit ćemo hodogram – s obzirom na praznike ne ovaj tjedan – ali svakako drugi tjedan, tako da sam apsolutno siguran da će to biti u roku i vrlo kvalitetno odrađeno, na zadovoljstvo i djece i gradonačelnika i Grada“, poručio je Kovačić.

Što ovaj projekt donosi zajednici, pojasnio je Dino Žilić, viši stručni suradnik za koordinaciju projekata u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine Grada Petrinje.

„Ovim ugovorom će se osigurati građenje Dječjeg igrališta Slatina, konkretno u Ulici pukovnika Predraga Matanovića bb, čime će se definitivno početo razvijati društveni, pa mogu reći i sportsko – rekreacijski sadržaji izvan samog gradskog središta, definitivno s ciljem unaprijeđenja kvalitete života i djece na tom području, njihovih roditelja i mladih, ali i svih ostalih.“

Radovi na izgradnji dječjeg igrališta na Slatini trebali bi početi 4. srpnja ove godine.

 

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.