ugovori

Potpisani Ugovori s izvođačima radova na energetskoj obnovi na zgradama javnog sektora

SISAK – U sjedištu Sisačko-moslavačke županije potpisani su Ugovori s izvođačima radova na energetskoj obnovi i korištenju obnovljivih izvora energije na zgradama javnog sektora.

Ugovore je potpisao sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, a odnose se na tri Područne škole OŠ Zorke Sever iz Popovače i to u Donjoj i Gornjoj Gračenici, te Voloderu, zatim na tri Područne škole OŠ Novska, one u Starom Grabovcu, Bročicama i Brestači, te na zgradu Odjela za rad s djecom s posebnim potrebama u OŠ Novska, kao i OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji.

Prije samog potpisivanja župan Žinić je podsjetio: „Zahvaljujući našem članstvu u EU na raspolaganju su nam značajna sredstva i mi, kao Županija, i u školstvu iskorištavamo velike količine novca. U ove dvije godine gotovo sto milijuna kuna će biti uloženo u energetsku obnovu naših škola, odnosno na poboljšanje uvjeta školovanja, na kvalitetnijim fasadama, prozorima, krovovima, grijanjima, dakle smanjujemo i štetne emisije plinova i radimo na zaštiti okoliša. Time štedimo i dio novca koji izdvajamo za održavanje, grijanje i sve ono ostalo što u školi imamo.“

Zahvalio je i izvođačima koji su do sada radili na njihovim objektima, projektantima, nadzorima. Ukupno će biti obnovljene 22 školske zgrade, šest je već završeno, te je još jednom zahvalio na brzini i kvaliteti radova.

Koliko je značajno ovo ulaganje potvrdila je Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika Grada Novske: „Ulaganje u infrastrukturu u obrazovnom sektoru od velikog je značaja za Grad Novsku pa tako vjerujem i za ostale jedinice lokalne samouprave. Do sada je Grad Novska sufinancirao svojim dijelom proračuna obnovu matične škole, Osnovne škole Novska, u iznosu 700 tisuća kuna, a u tijeku je planiranje rebalansa kako bi osigurali sredstva i za sufinanciranje ostale tri područne škole. Osim energetskih obnova, u partnerstvu sa Županijom, uključujemo se i u ostale projekte, a između ostalog tu je, kada je riječ o školama, i obnova kuhinje u našoj Osnovnoj školi Rajić.“

Nakon potpisivanja Ugovora, budući je i Osnovna škola Dragutina Tadijanovića obuhvaćena ovim projektom, zahvalila se ravnateljica Ruža Novaković: „Moram reći da sam sretna što je i moja škola ušla u ovaj projekt. Stvarno zahvaljujem Županiji i županu što je uvidio da ova škola, velika površinom i velika po broju učenika, uz Novsku to je druga škola po broju učenika i ušla je u energetsku obnovu. Škola 45 godina djeluje u toj zgradi koja je unazad deset godina nešto obnovljena unutra i stavljeno je krovište, a ova obnova će daleko više uštedjeti na energetskim izvorima. Vjerujem da će se nastaviti i dalje obnavljati.“

Ugovori su potpisani s izvođačima radova: Venko gradnja d.o.o. Novska, Građevinsko-uslužni obrt PE-GRA Novska, Stanić-graditeljstvo d.o.o. Petrinja, te s predstavnicima tvrtki koje obavljaju stručni i projektantski nadzor.

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X