Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
bolnicasisakuniverzalna

Potvrđen 191 novi slučaj zaraze COVID-om 19, čak 46 slučajeva iz Petrinje

Prema podacima Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, u našoj županiji na današnji dan imamo 191 novooboljelu osobu od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o 46 osoba s područja grada Petrinje, 38 osoba s područja grada Siska, 28 osoba s područja grada
Gline, 23 osobe s područja grada Kutine, 21 osobi s područja grada
Popovače, 12 s područja općine Dvor,  po četiri osobe s područja Hrvatske
Kostajnice i Topuskog, po tri osobe s područja Lekenika, Sunje i Novske, te po jednoj osobi s područja Hrvatske Dubice, Gvozda i Velike Ludine.

“Molimo sve žitelje neka se pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog i Županijskog stožera jer na taj način ostaju odgovorni prema sebi i zdravlju drugih”, poručuju iz Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.

Nove epidemiološke brojke komentirao je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

“Epidemiološki podaci govore da je broj novozaraženih koronavirusom u Petrinji danas četrdeset i šest, od ukupno sto devedest i jedan u Sisačko – moslavačkoj županiji. Brojevi su to koji nas ozbiljno upozoravaju da je virus jako proširen, a mogućnost zaraze vrlo velika.  Odluka da se sjednica Gradskog vijeća  prije nekoliko dana održi putem video konferencije, a ne u vijećnici pokazala  se ispravnom bez obzira na protivljenje vijećnika HDZ-a. Bilo bi katastrofalno da smo kao političari i oni koji donose važne odluke za grad svojim primjerom pokazali da se ne pridržavamo mjera Nacionalnog stožera. Na snazi su nove epidemiološke mjere koje pozdravljam . Pozivam gradske vijećnike i sve naše građane da ih se pridržavamo i pokažemo da smo odgovorni . Tako ćemo sačuvati svoje  zdravlje , ali i zdravlje svih oko nas”, istaknuo je Dumbović.
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X