povjerenstvodanzena2020

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova naše županije Dan žena obilježilo u Tehničkoj školi Sisak

SISAK – Članovi Povjerenstva za ravnopravnost spolova Sisačko-moslavačke županije u povodu Međunarodnog dana žena, posjetili su Tehničku školu Sisak te učenicama ove škole kao i zaposlenicama darivali prigodni znak pažnje, ružu sa zaštitnim znakom Povjerenstva.

U ime Povjerenstva, učenice, profesorice i ostale zaposlenice škole, pozdravila je predsjednica Povjerenstva Sanja Mioković, istaknuvši kako su žene danas ravnopravne jer su se za to same izborile, žene danas mogu biti jednako uspješne i u privatnom i u poslovnom životu.

„Bilo je zanimljivo čuti od učenica kako se bez obzira što su u manjini u odnosu na učenike i što pohađaju smjerove za koje bi se unaprijed reklo da su namijenjeni muškoj populaciji, osjećaju ravnopravno. Neravnopravnima se osjećaju više kroz privatan život, gdje se kako kažu dečkima “više popušta” i unutar obitelji i u društvu. Tu oni znaju težiti dominaciji“, ističu iz Povjerenstva.

Ovu akciju poduprli su i iz Savjeta mladih Sisačko-moslavačke županije, te će se u partnerstvu s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Sisačko-moslavačke županije, realizirati još neke akcije u smjeru promicanja ravnopravnosti spolova među mladima.

„Prisutne su još određene predrasude vezane uz ženu kako mora biti dobra domaćica, brinuti o obitelji, o kućanstvu, odgoju djece, a karijeru zapostaviti. Često se proteže i teza kako žena poslovne obaveze ne može izvršavati jednako ozbiljno i odlučno kao što to mogu muškarci. Žene se mogu naći i u nepovoljnijem položaju primjerice za vrijeme trudnoće i porodiljnog dopusta jer se tada smatraju odsutnima i teza je kako je nemoguće da se posvete bilo kojem aspektu života osim privatnom. Žene su danas itekako svjesne kako je u većini slučajeva dobra organizacija već pola posla i da se jednako uspješno i odgovorno mogu posvetiti i privatnom životu ali i biti uspješne u poslu koji rade“, dodaju iz Povjerenstva.

Potrebno je mlađe generacije osvještavati o rušenju predrasuda o muško-ženskim poslovima i svjedočiti kako je ravnopravnost muškaraca i žena u društvu imperativ kojeg treba slijediti.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X