danneovisnosti19go

Povodom Dana neovisnosti, cvijećem i svijećama, u Sisku odana počast poginulim braniteljima i civilima

SISAK – Povodom Dana neovisnosti, u Sisku je danas polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Gradskom groblju Viktorovac i kod spomen obilježja na Trgu dr. Franje Tuđmana, odana počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilima.

U ime Sisačko-moslavačke županije, vijenac i svijeću položili su zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić. „Jedan od najznačajnijih datuma za Republiku Hrvatsku upravo je 8.listopada kada je donesena odluka o potpunom prekidu svih veza sa bivšom državom. To je dan na kojeg se moramo sjetiti i svih onih koji su ugradili svoje živote, svoje zdravlje, dali sebe za temelje hrvatske državnosti. Vrlo značajan datum i u ovakvim trenutcima trebamo se prisjetiti prije svega hrvatskih branitelja. Tisuće hrvatskih branitelja dalo je živote za ideju slobodne, moderne, suvremene hrvatske države. Na nama je da danas slijedimo njihov put, da čuvamo ono što su oni ugradili temelje lijepe naše i da prije svega mladim generacijama neprestano ponavljamo da je hrvatska država nažalost izborena u krvi i u ratu, ali da je hrvatska država ponosna država, samostalna, demokratska država i da u njoj želimo da žive sretni i bogati ljudi“, rekla je Roksandić.

Uz obitelji poginulih branitelja i županijsko izaslanstvo, u polaganju vijenaca i paljenju svijeća na Gradskom groblju Viktorovac i kod spomen obilježja na Trgu dr. Franje Tuđmana sudjelovala su i izaslanstva Policijske uprave sisačko-moslavačke, Ureda državne uprave u Sisačko-moslavačkoj županiji, Koordinacija udruga proisteklih iz rata Sisačko-moslavačke županije, Grada Siska, Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije te predstavnici političkih stranaka : HDZ, HSP dr.Ante Starčević, HNS Sisak, MOST i Hrvatski laburisti-stranka rada.

Zajedničku molitvu predvodio je Ivan Grbešić, župnike župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Sisku.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X