Izbornik
Svjetski dan zdravlja

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, sutra u Lopašićevoj javno-zdravstvena akcija

PETRINJA – Sutra, 07. travnja obilježavamo Svjetski dan zdravlja. Svjetska zdravstvena organizacija od 1950. godine obilježava Svjetski dan zdravlja 07. travnja kao dan podizanja svijesti o određenoj zdravstvenoj temi koja je u tom trenutku obilježena kao prioritetna i zahtijeva pojačane napore.

Ovogodišnji Svjetski dan zdravlja obilježava se pod sloganom „Naš planet, naše zdravlje“ kojim se želi podići svijest o utjecaju zdravog okoliša na dobrobit i zdravlje ljudi. Posljedice pandemije, globalnog onečišćenja i povećanja kroničnih nezaraznih bolesti usmjerili su pozornost na hitne postupke za očuvanje zdravlja ljudi i planeta.

Svjetski dan zdravlja sutra će biti obilježen i u Sisačko-moslavačkoj županiji. Tako će od 8 do 10 sati u Domu zdravlja Petrinja u Lopašićevoj bb patronažne sestre provoditi sljedeće aktivnosti:

– mjerenje tlaka

– mjerenje razine šećera u krvi

– izračun indeksa tjelesne mase i savjetovanje u svezi zdrave prehrane

Navedene aktivnosti u istom vremenu sutra će biti provedene i u Sisku (Gradska tržnica Kontroba i ispred Gradske ljekarne 2), Glini (Dom zdravlja Petrinja/Ispostava Glina), Dvoru (Gradska knjižnica), Kutini (Dom zdravlja Kutina), Popovači (Dom kulture) i Novskoj (Centar za majku i dijete).

Tijekom ovih aktivnosti, građanima će biti podijeljeni promotivni materijali o prevenciji kardiovaskularnih bolesti: zdravoj prehrani i zdravom načinu života.

Promotivni letak o visokom krvnom tlaku možete pronaći i ovdje:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Matea Kezić

Matea Kezić

Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X