Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
videosnimanje2021

Poziv kandidatima na snimanje emisije za Lokalne izbore 2021.

Sukladno Programskim pravilima Petrinjskog radija i Portala 53 za praćenje Lokalnih izbora 2021., kandidatima za gradonačelnika/gradonačelnicu Grada Petrinje te kandidatima za župana/županicu Sisačko-moslavačke županije Petrinjski radio i Portal 53 omogućili su snimanje video emisije u trajanju do 10 minuta. Video emisije bit će postavljen na Portalu 53, dok će audio snimka emisije biti emitirana u programu Petrinjskog radija.

Ovim putem pozivamo kandidate na snimanje emisije koje će biti obavljeno u srijedu 5.svibnja 2021.godine od 10,00 sati, u privremenim prostorijama Petrinjskog radija, Ulica Braće Hanžek 1b – Trg kulture, 44 250 Petrinja, prema sljedećem rasporedu (abedednim redom i naizmjenično Petrinja/SMŽ)

10:00 sati – Vesna Brebrić, kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Petrinje (Domovinski pokret)

10:20 sati – Daniel Berdais, kandidat za župana Sisačko-moslavačke županije (SDP, Centar, Hrvatski laburisti – Stranka rada, HDRS, ORAH)

10:40 sati – Darinko Dumbović, kandidat za gradonačelnika Grada Petrinje (Reformisti, HSS, HSU, HKS)

11:00 sati – Ivan Celjak, kandidat za župana Sisačko-moslavačke županije (HDZ, HSLS, HSS, HSP, HKS, HNS, HSU)

11:20 sati – Robert Groza, kandidat za gradonačelnika Grada Petrinje (MOST)

11:40 sati – Luca Gašpar Šako, kandidatkinja za županicu Sisačko-moslavačke županije (MOST)

12:00 sati – Magdalena Komes, kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Petrinje (HDZ)

12:20 sati – Adelina Ivković, kandidatkinja za županicu Sisačko-moslavačke županije (Reformisti)

12:40 sati – Fran Komlinović, kandidat za gradonačelnika Grada Petrinje (Kandidat grupe birača)

13:00 sati – Damir Markuš, kandidat za župana Sisačko-moslavačke županije (Domovinski pokret)

13:20 sati – Jasenko Krovinović, kandidat za gradonačelnika Grada Petrinje (Kandidat grupe birača)

13:40 sati – Ivo Žinić, kandidat za župana Sisačko-moslavačke županije (Kandidat grupe birača)

14:00 sati – Svjetlana Lazić, kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Petrinje (SDP, HDRS)

14:20 sati – Davorka Šušnjić, kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Petrinje (Fokus)

Termini snimanja emisija listi za Gradsko vijeće Grada Petrinje ili za Županijsku skupštinu Sisačko-moslavačke županije koji nemaju predloženog kandidata za gradonačelnika ili župana :

14:40 sati – Kandidacijska lista grupe birača, nositelj kandidacijske liste Igor Hodalj (za Gradsko vijeće Grada Petrinje)

15:00 sati – SDSS, nositeljica kandidacijske liste Mirjana Oluić (za Županijsku skupštinu Sisačko-moslavačke županije)

15:20 sati – HSP, nositelj kandidacijske liste Nikola Badžek (za Gradsko vijeće Grada Petrinje)

15:40 sati – Stranka umirovljenika SU, nositelj kandidacijske liste Josip Mijadžiković (za Županijsku skupštinu Sisačko-moslavačke županije)

16:00 sati – SDSS,a nositelj liste Nikola Janjanin (za Gradsko vijeće Grada Petrinje)

Sudionicima u izborima ostavlja se potpuna sloboda tijekom predstavljanja izbornog programa, ali je urednik dužan upozoriti govornika na moguće kršenje izbornih pravila te na moguće širenje rasne, vjerske, nacionalne i spolne mržnje. Ukoliko sudionik krši izborna pravila, izbornu etiku i pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske, urednik će prekinuti snimanje i upozoriti govornika na kršenje pravila i zakona te mu omogućiti ponovno snimanje. U slučaju da govornik opetovano krši pravila i zakone, snimanje će biti prekinuto.

Petrinjski radio će posebne izborne emisije predstavljanja sudionika u izborima objavljivati do 14.svibnja 2021.godine. Svi sudionici u izborima (kandidati za gradonačelnika i župana te oni koji su predali liste samo za Gradsko vijeće ili Županijsku skupštinu) imaju pravo predstaviti svoj izborni program u posebnim emisijama u trajanju od najviše 10 minuta te zadržavaju pravo izbora svog predstavnika. Ako se sudionik u izborima ne pojavi na dogovorenom terminu, smatrat će se da je odustao od predstavljanja. Predstavljanje izbornih programa u posebnim emisijama Petrinjski radio će emitirati u svom radijskom programu, video snimku izbornog predstavljanja postavit će na Portalu 53, a uz video bit će objavljeni općeniti podaci o nositelju pojedine liste kao i kandidatima za Gradsko/Županijsko vijeće. Snimanje radijske emisije i video priloga o predstavljanju izbornog programa bit će obavljeno u prostorijama Petrinjskog radija (Ulica Braće Hanžek 1b – novi Trg kulture). Jednom ustanovljeni termini ne mogu se mijenjati. Nedolazak ili kašnjenje na snimanje znači odustajanje sudionika u izborima od predstavljanja. U tom će slučaju Petrinjski radio smatrati da je sudionik iskoristio svoje pravo na besplatno predstavljanje svog izbornog programa. Navedeno snimanje radijske emisije i video priloga u trajanju od maksimalno 10 minuta, uz objavljivanje istih u radijskom programu i na Portalu 53, Petrinjski radio neće naplatiti. Kod video snimanja, molimo kandidate da se dobro pripreme jer neće imati priliku i mogućnost ponavljanja.

Snimanje će biti održano pridržavajući se svih propisanih epidemioloških preporuka, kao što pozivamo sve kandidate da se pridržavaju istih.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X