Share on facebook
Share on twitter
Jezurka1

Predstava Ježeva kućica dramske sekcije Hrvatskog doma zabavila male Petrinjce i roditelje

PETRINJA – U sklopu obilježavanja Petrinjskih dana sjećanja u rujnu, glazbeno-dramska sekcija „Čarobni štapić“ Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja oživjela je priču Branka Čopića o Ježurki Ježiću objavljenu 1957.godine pod nazivom Ježeva Kućica. Novoosnovana glazbeno-dramska sekcija u siječnju koja inače obuhvaća rad i s djecom, a također uključuje i rad odraslih, počeli smo s petrinjskim fašnikom.

Predstavu koja govori o Ježu koji brani svoj dom je režirala Vesna Brebrić:

„Malo smo se morali sada prilagoditi epidemiološkim mjerama. Nešto je malo stagniralo, ali odlučili smo se prilikom petrinjskih dana sjećanja uprizoriti jednu prekrasnu priču o Ježevoj kućici s upravo tom porukom koju ona daje, Ježurka Ježić voli svoj dom i ne da ga nikome.“

Likove popularne predstave za djecu uprizorili su odgojitelji, zaposlenici Hrvatskog doma i mladi, jednom riječju domaće snage. Ježurka Ježić: Ivana Beriša, Lisica Mica: Katarina Matijević, Vuk: Helena Ilijević, Medo: Tea Brebrić, Divlja svinja: Ivona Hodak, Sova: Ivona Hodak, Poštar Zec: Jasna Crnković, pripovjedač: Vesna Brebrić.

Na pitanje, kako su se snašli u novim ulogama, Brebrić kaže kako je zadovoljna:

„Oni su kao pravi glumci. Nemam nikakvu zamjerku. Tu su tri odgojiteljice, zaposlenici Hrvatskog doma. Svi su oni negdje blizu rada s djecom. Mislim da su djeca idealna publika gdje je i opuštajuće. Mi sami uživamo.“

Ono što je zanimljivo djelovanje glazbeno-dramske sekcije „Čarobni štapić“ neće biti ograničeno samo na Petrinju jer će Ježeva kućica u studenom biti izvedena u Sisku. Brebrić je otkrila kako već rade na novom projektu čiji je naslov još uvijek tajna, a kojeg će prvi puta izvesti za mjesec dana.

Za audio i video produkciju Ježeve kućice su se pobrinuli Gorban Brebrić i Siniša Miholjević.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X