Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
smz-pro

Predstavljen Proračun SMŽ za 2020. godinu

SISAK – U prostoru Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Sisak javnosti je predstavljen Proračun sisačko-moslavačke županije za 2020. godinu.

„Ovaj Proračun za 2020. godinu, kao i svaki do sada, sadržava čitav niz elemenata koji imaju elemente razvoja, socijale, na neki način zadržava elemente razvoja gospodarstva, ali i svih onih događanja koji su prisutni u našoj Županiji, od kulture, sporta, dok se najveći dio Proračuna, više od 55%, troši za zdravstvo. Ove godine ovaj Proračun je konsolidiran i povećan je za proračune naših osnovnih i srednjih škola, a on iznosi rekordnih 1. 250.000.000,oo kuna , dakle najveći do sada i prošli smo tu famoznu granicu, ali ovih dodatnih 220.000.000,oo kuna odnosi se upravo na školstvo i na Centar kompetencija u Lađarskoj ulici, što je nešto novo i što prema zakonu moramo staviti u Proračun.“ – kazao je na predstavljanju sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Dodao je i kako je Proračun napravljen prema Zakonu o Proračunu, konsolidiran je i uravnotežen, te je nastavio: „Nismo značajnije mijenjali određene pozicije što se tiče socijalnih davanja, zdravstva, koje su ostale na istoj razini premda bi mogli možda i o tome razmišljati jer svake godine, a i u Proračunu 2019. potrošili smo više i na kulturu i na zdravstvo, gotovo u svakom segmentu i o tome ćemo više govoriti nakon rebalansa Proračuna koji će biti na Skupštini 19. prosinca. Želim još istaknuti da ovaj Proračun sadrži čitav niz novih projekata, ali i one koji nisu završeni među kojima je najveći Središnji paviljon u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“, zatim Domovi zdravlja, energetske obnove škola, gotovo 15-ak škola koje ćemo obnavljati, tu su i nove školske kuhinje kao i Centar prirodne baštine koji se gradi u Petrinji. Također, tu su i projekti „Baština Zrinskih, budućnost Banovine“, „Kulturni centar Braće Radić“ i mnogi drugi projekti iz socijale.“

Još je naglasio: „Ovaj Proračun sadrži i relikte prošlosti, nažalost minusi koji su najveći što se tiče zdravstva, dakle naše bolnice i one su uključene u to i nadam se da ćemo slijedeće godine taj minus smanjiti, te se nadam da se neće povećati kao što je bilo do sada.“

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X