20210616_143655

Predstavnici Centralne banke Vijeća Europe posjetili Grad Petrinju

PETRINJA – U privremenim prostorijama gradske uprave Grada Petrinje zamjenik gradonačelnice Grada Petrinje, Ivan Prskalo, održao je sastanak sa predstavnicima CEB-a (Centralne banke Vijeća Europe) koji,  budući da je u tijeku „misija CEB-a u RH“ obilaze projekte kreditirane iz njihovih izvora te su u tom smislu izabrani projekti Grada Petrinje. Naime, Grad Petrinja je kod HBOR-a podigao više kredita iz razdoblja 2019/20. godine, a analizom su obuhvaćeni projekti za dva klizišta, DIC, Razvoj male (komunalno-prometne) infrastrukture do unapređenja kvalitete života, te dva projekta DV Petrinjčica iz 2016. godine.

Rasprava se vodila o pitanjima iz sfere kreditiranja, zadovoljstva uslugom u procesu ostvarenja prava na kredit, uobičajenoj praksi GP te stanju pojedinih kredita u smislu završenosti, knjiženja, otplate, eventualnih problema zbog potresa. Veći dio pitanja je bio upućen pročelnici za financije Ivani Kordić.

Nakon prvog dijela sastanka slijedio je terenski obilazak vrtića u ul. M. Dujnića, te dječjeg igrališta u sklopu istoga na kojem je zamjenik gradonačelnice, Ivan Prskalo uz pomoć i suradnju ravnateljice Dječjeg vrtića Petrinjčica, Nataše Vidović predstavio rezultate provedbe projekata dijelom sufinanciranih sredstvima CEB-a.

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X