leakrivosic

Preminula je kolegica novinarka i fotoreporterka Lea Krivošić

Nakon duge i teške bolesti u 58.godini preminula je kolegica fotoreporterka Lea Krivošić. Rođena je u Sisku 6.studenoga 1963.godine. U Sisku završava osnovnu školu, a nakon srednje stječe zvanje informatičara.

Od travnja 1990.do kraja 2004.godine, punih 14 godina radila je kao novinarka i stalna honorarna suradnica u sisačkom dopisništvu Večernjeg lista, gdje se uz pisanje novinarskih članaka bavila i fotografijom.

Osim na županijskim stranicama, njezini tekstovi i fotografije objavljivani su i u prilozima Vrt i na takozvanoj duplerici. Istražujući faunu Lonjskog polja, prva je fotoaparatom u tom parku prirode zabilježila crnokljunog ili malog labuda. Fotografija malog labuda u veljači 1998.godine bio je valjani dokaz za registriranje 243.vrste ptica koje obitavaju ili zimuju u ovom parku prirode.

Sudjelovala je na nekoliko skupnih izložbi. Njezina čuvena fotografija „Poljubac Groma“ korištena je kao podloga za kalendar 2.gardijske brigade Grom za 1996.godinu. Ista fotografija s dočeka Gromova u središtu Siska nakon uspješno provedene osloboditeljske akcije „Oluja“, uz još jednu fotografiju, nalazi se u stalnom postavu Gradskog muzeja Sisak. Bila je redovni član Hrvatskog novinarskog društva devet godina. Od sredine 2004.godine radila je u Zavodu za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X