Vera_Jurcevic

Preminula Vera Jurčević

PETRINJA – Dugogodišnja predsjednica Kluba žena Udruge veterana Domovinskog rata Grada Petrinje Vera Jurčević umrla je u petak 4.listopada u 63. godini u sisačkoj Općoj bolnici „Dr.Ivo Pedišić“ od posljedice kratke i teške bolesti.

Kroz velik broj godina bila je okosnica rada spomenutog Kluba organizirajući brojne aktivnosti. Bila je aktivna u Bedemu ljubavi, Udruzi Hrvatska žena.

Kao medicinska sestra radila je 39 godina i 6 mjeseci na anesteziji i intenzivnoj njezi. Potom u općoj ambulanti HV-a. U mirovini je bila od 2012. godini.

Dala je velik obol radu spomenutog Kluba žena koji djeluje u sklopu Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Petrinje.

U sklopu ovogodišnjih rujanskih Dana sjećanja njezin zadnji javni angažman bila je organizacija promocije knjige „Dnevnik duše jednog ratnika“  hrvatske braniteljice Sabine Mihalić Protulipac u petak 6.rujna 2019.

Imala je puno planova i za buduće Dane sjećanja jer je tada izjavila:

“Drago mi je što u sklopu ovih Dana sjećanja opet predstavljamo jednu knjigu. Oni koji posjećuju svake godine Dane sjećanja znaju da smo 2012.godine posvetili jednu večer pokojnoj pjesnikinji Mariji Suk, njenom životu i radu. I uvijek dok god budemo mogli mi ćemo svake godine nastojati vam dovesti neku od tih naših žena koje su jako puno dale za Hrvatsku.”

Veru Jurčević i Katicu Gašljević Tomić smo ugostili u Trenici Petrinjskog radija 5.lipnja 2018.godine.

Povod emisiji je bio Dan hrvatskih braniteljica u sklopu kojeg je otkrivena ploča s nazivom Trg hrvatskih braniteljica u Mošćenici.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X