policijauniverzalnagore2

Prevara u gospodarskom poslovanju: 39-godišnji direktor krivotvorio dokumentaciju i izvlačio novac iz trgovačkog društva iz Popovače

POPOVAČA – Postupajući po zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva u Sisku, policijski službenici Policijske uprave sisačko moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Naime, njega se sumnjiči da je kao direktor trgovačkog društva iz Popovače, u razdoblju od veljače 2011. do srpnja 2014. godine, u namjeri da sebi pribavi znatnu materijalnu dobit, sa žiro računa trgovačkog društva u više navrata podigao gotov novac u iznosu od oko najmanje 799.643 kune, koji je zadržao za sebe i oštetio trgovačko društvo.

Nadalje je utvrđeno da je u razdoblju od početka siječnja 2017. do listopada 2018. godine, sakrio poslovnu dokumentaciju trgovačkog društva i podizao novac sa žiro-računa trgovačkog društva, a koji je zadržao za sebe.

Također je utvrđeno, da je od kraja travnja 2016. do sredine listopada 2018. godine, u namjeri da neosnovano umanji svoje dugovanje prema trgovačkom društvu, sačinio neistinitu dokumentaciju u kojoj je naveo kako trgovačko društvo ima nenaplaćena potraživanja prema više pravnih i fizičkih osoba.

Protiv osumnjičenog je zbog počinjenja spomenutih kaznenih djela podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku, izvijestila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X