Izbornik
gv34vladolovrekovic

Prihvaćeno zaduženje Komunalca od tri milijuna kuna, povećan opseg posla zbog civilne zaštite

PETRINJA – Na prošloj sjednici petrinjskog Gradsko vijeća vijećnici su između ostaloga raspravljali o prijedlogu Odluke o davanju suglasnosti za kratkoročno zaduženje petrinjskom poduzeću Komunalac. O kakvom je zaduženju riječ, pojasnila je Ivana Kordić, pročelnica Upravnog odjela za financije, proračun i naplatu potraživanja.

„Radi se o kratkoročnom zaduženju u Erste banci u iznosu od tri milijuna kuna, po kamatnoj stopi od 3,25 posto, rokom otplate od 12 mjeseci. To je kratkoročni kredit, to je minus po računu. Razlozi zbog kojih se ova odluka stavlja pred vas je upravo ova situacija što se tiče očekivanog smanjenog prihoda u Grad Petrinju, pa kako bi poduzeće moglo normalno funkcionirati, prijedlog je da se odobri ova Odluka i da komunalno poduzeće u jednom određenom roku može uzeti prekoračenje po računu“, pojasnila je Kordić.

Dodatno pojašnjenje ovog zaduženja pojasnio je Vlado Lovreković, direktor poduzeća Komunalac Petrinja. „Reći ću vam na primjer da naš prihod od građana otprilike iznosi od 30 do 50 tisuća dnevno, a u zadnjih pet dana najveći je jučer bio i iznosio je 750 kuna. Morate biti svjesni gospodo vijećnici da komunalno poduzeće u ovim trenutcima preuzima ulogu civilne zaštite. Morate biti svjesni da kod skoro da ne postoji civilna zaštita u državi jer se kod nas smatralo da je civilna zaštita ostatak komunizma. Sada kada nema tko, onda trebaju komunalna poduzeća“, rekao je uvodno Lovreković.

Također je istaknuo kako iz Ministarstva inzistiraju da se otpad vozi češće nego prije, kao što su dobili preporuku da imaju skladište pogrebe opreme za 1000 posto veću nego što su imali do sada. „I onda me pitate zašto bih trebao imati mogućnost da imam komociju da funkcioniramo. Morate shvatiti da moramo imati mogućnost jer na kraju u koroni najviše će nastradati grobari, čistači, trgovci, a ne oni koji mogu raditi od kuće“, rekao je između ostaloga Lovreković. Gradski vijećnici u konačnici su navedeni prijedlog zaduženja prihvatili jednoglasno

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X