Prijam za novu miss Sisačko-moslavačke županije i njezine pratilje Prijam za novu miss Sisačko-moslavačke županije i njezine pratilje
PETRINJA – U Maloj vijećnici petrinjske Gradske uprave, gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović organizirao je prijam za novu miss Sisačko-moslavačke županije, 17-godišnju Helenu... Prijam za novu miss Sisačko-moslavačke županije i njezine pratilje

PETRINJA – U Maloj vijećnici petrinjske Gradske uprave, gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović organizirao je prijam za novu miss Sisačko-moslavačke županije, 17-godišnju Helenu Ćatić iz Hrvatske Kostajnice koja je proglašena najljepšom od osam djevojaka koje su se prijavile na ovo natjecanje. Ćatić je otkrila kako se na natjecanju prijavila sama i to na poticaj trenera iz teretane.

„Podržavali su me roditelji, prijatelji, ali nismo imali neka prevelika očekivanja. Nije to očekivanje kao idemo po titulu, pobijedit ću, to je više priželjkivanje pobjede, ali eto, dogodilo se, hvala Bogu. Nadam se da ću dobro predstaviti županiju. Osjećaj je bio prekrasan nisam stvarano očekivala to, nadala se jesam, ali nisam očekivala da će se to stvarno dogoditi. Nikada nisam očekivala da ću se baviti ovime u čemu sam danas, ali mi je ipak drago što sam otišla u tom smjeru i nadam se da ću nastaviti u tom smjeru“, rekla je ova mlada učenica Ekonomske škole u Hrvatskoj Kostajnici.

Njezine prve pratilje su Petrinjke Ivana Povoljnjak i Linda Bainac koje su istaknule kako se nisu prijavile s ciljem pobjede, već zbog iskustva. „Zapravo mi se jako svidjelo to što sve cure koje su bile tamo, sve su došle zbog druženja, upoznavanja i da vidimo kako je to kada smo jedan dan lijepe, da se sve vrti oko nas i zato mi se posebno svidjela sva ta organizacija, što je cijeli jedan dan bio posvećen nama i što nije bilo natjecateljskih sukoba, svi smo tamo došli na uživanje i drago mi je što sam sudjelovala na ovom izboru“, rekla je Ivana Povoljnjak. „Nije bilo natjecateljskih djevojaka, pomagale smo si, kada je trebalo pomoći jedna drugoj, to smo i činili“, rekla je Bainac.

Na višegodišnjoj podršci u radu zahvalila se Maja Vračarić, direktorica direkcije Miss Hrvatske za Miss svijeta. „Ja bih se zaista htjela zahvaliti gradonačelniku Dumboviću koji nas zaista svake godine podržava. Iz organizacije koju smo tada imali u Petrinji i izbor, tu je bila naša pobjednica Danijela Bjelac koja je u ovoj godini u samoj organizaciji Miss Sisačko-moslavačke županije. Ja bih se samo nadovezala da ljepota dolazi iznutra, ljepota je dar, ali ako ljepotu usmjerimo da bude na pomoć drugima, kao što je ove godine i Helena preusmjerila na pomoć u svom gradu Hrvatskoj Kostajnici koja je pod poplava, da ne spava noćima, da stalno pomaže kod obrane, onda je to velika stvar“, rekla je Vračarić.

Dumbović je poželio ugodnu dobrodošlicu djevojkama. „Ovdje danas je stvarno lijepo biti, lijepo se osjećati uz vas, uz sve što ste pokazale na natjecanju i imao sam veliku želju doći u Topusko, ali nisam mogao doći, onda sam rekao da vi dođete k meni jer Grad Petrinja je bio organizator jednu manifestaciju izbora missa i to je bilo prekrasno. Prije svega vam čestitam, čestitam vama na organizaciji koja je bila odlična, organizacija koja uvijek pokazuje ono što je najvažnije u takvom poslu jedan visok i kvalitetan odnos profesionalizma“, rekao je Dumbović te je djevojkama poželio puno uspjeha u daljnjem životu.

Dodat ćemo na kraju kako će finalni izbor, Miss Hrvatske za Miss svijeta biti održan 31.kolovoza ove godine u Malom Lošinju.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.