Izbornik
nenobljetnaslov

Prijatelji i suradnici obilježili devetu obljetnicu smrti Željka Nenadića

PETRINJA– Nekadašnji najbliži suradnici i prijatelji Željka Nenadića, gradonačelnika Petrinje od 2009. do 2013. godine, okupljaju se svake godine 15. studenog kod njegova posljednjeg počivališta na petrinjskom groblju sv. Benedikt kako bi se, na obljetnicu njegove smrti, zajedno prisjetili preminulog prijatelja i kolege.

Paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom učinili su to i ove godine, obilježavajući devetu obljetnicu Nenadićeve smrti.

Svake godine u odavanju počasti preminulom prijatelju i suradniku Željku Nenadiću – Bepsu, kako su ga prijatelji zvali, sudjeluje i Stjepko Zelić.

„Evo deveta godina je, deveti put, nažalost kako se ovako nalazimo prisjećajući se njega koji je zbilja svima nama ostao u lijepom sjećanju – vidite i sami kolike godine su prošle, razišli smo se svuda, po Hrvatskoj, po svijetu, ali njegujemo tu jednu lijepu tradiciju i mogu reći, jednu lijepu i toplu misao prema njemu koji nam je svima bio uzor. Hrpu nas mladih koji smo došli kod njega, on je usmjerio i na tome mu beskrajno hvala. Upravo zbog toga, ostaje nam svima u lijepom sjećanju i što se toga tiče, njegovat ćemo tu tradiciju i lijepu misao na njega cijeli život“, kazao je Zelić.

Željko Nenadić rođen je 22. kolovoza 1953. godine u Perušiću. Osnovnu školu, Gimnaziju i Pedagošku akademiju završio je u Petrinji, a Pedagoški fakultet u Rijeci, stekavši zvanje profesora matematike i fizike. Kao hrvatski branitelj 1991. bio je član Kriznog štaba Ministarstva prosvjete i kulture i zapovjednik 3. satnije 74. samostalnog Petrinjskog bataljuna. Od 1992. do 1993. u 12. Domobranskoj pukovniji Petrinja bio je pomoćnik zapovjednika za logistiku, 1994. – 1995. i savjetnik za logistiku, zborno područje Zagreb. Poslije Domovinskog rata bio je, između ostalog, ravnatelj Doma umirovljenika u Petrinji te Lječilišta Topusko. Od 1997. do 2001. godine bio je zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije; od 2003. do 2007. zastupnik u Hrvatskom saboru, te gradonačelnik Petrinje od 2009. do 2013. godine. Aktivan je bio i u sportskom životu Petrinje. Nakon kratke i teške bolesti, preminuo je u 61. godini u Kliničkoj bolnici Merkur u Zagrebu 15. studenog 2013. godine.

 

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X