Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
bepsobljetnicanaslov

Prijatelji i suradnici obilježili sedmu obljetnicu smrti Željka Nenadića

PETRINJA – Svake godine članovi Hrvatske demokratske zajednice i nekadašnji najbliži suradnici i prijatelji Željka Nenadića, gradonačelnika Petrinje od 2009. do 2013. godine, okupe se 15. studenog kod njegova posljednjeg počivališta na petrinjskom groblju sv. Benedikt kako bi se zajedno prisjetili preminulog prijatelja i kolege, evocirajući uspomene na zajedničke dane i odajući mu dužnu počast. Cvijećem, svijećama i zajedničkom molitvom učinili su to i ove godine, obilježavajući u nedjelju, sedmu obljetnicu Nenadićeve smrti.

U ime Gradske organizacije HDZ-a Petrinja, cvijeće i svijeću je na Nenadićev grob položio njezin predsjednik Mihael Jurić.

„Sedmu godinu za redom, nakon odlaska našeg gradonačelnika, predsjednika Gradske organizacije HDZ-a grada Petrinje, predsjednika Županijske organizacije HDZ-a, saborskog zastupnika, Petrinjca, istinskog domoljuba, članovi Hrvatske demokratske organizacije, u ime Gradskog odbora, ali i u ime prijatelja na čiju se inicijativu se svake godine okupljamo ovdje, dolazimo i poklonimo se na grobu našeg dragog Bepsa. Bez obzira na vrijeme i okolnosti, smatram da je to jedan mali znak pažnje od nas, prijatelja, pokojnom Bepsu i bez obzira na okolnosti, ponavljam, svake godine ćemo doći, naći ćemo mjesta i vremena da se poklonimo našem velikom prijatelju od kojeg smo mnogo toga naučili i kojem smo mnogo toga ostali dužni. Ovo je najmanje što možemo učiniti u spomen na njega. Želimo mu, kao i svim mrtvima ovdje – pokoj vječni“, rekao je Jurić.

Svake godine u odavanju počasti preminulom prijatelju i suradniku Željku Nenadiću – Bepsu, kako su ga prijatelji zvali, sudjeluje i Stjepko Zelić: „Sedma je godina od smrti našeg Bepsa, tada bivšeg gradonačelnika, saborskog zastupnika i zamjenika župana, ravnatelja Lječilišta, čovjeka koji je odradio čitav niz i političkih i gospodarskih funkcija. Mi se evo tu nalazimo već sedmu godinu – postalo nam je to već i neka tradicija, jer znamo da bi i njemu bilo jako drago da se okupimo u njegovo ime barem jednom godišnje, odamo mu ovdje počast i podružimo se nakon toga, baš onako kako bi on volio. Svima nam je ostavio jedan zalog za budućnost, sve nas je „obučio“ i poslao dalje u život. Vjerujem i nadam se da bi i danas bio zadovoljan svojim prijateljima i suradnicima“, kazao je Zelić.

Podsjetimo, Željko Nenadić rođen je 22. kolovoza 1953. godine u Perušiću. Osnovnu školu, Gimnaziju i Pedagošku akademiju završio je u Petrinji, a Pedagoški fakultet u Rijeci, stekavši zvanje profesora matematike i fizike. Kao hrvatski branitelj 1991. bio je član Kriznog štaba Ministarstva prosvjete i kulture i zapovjednik 3. satnije 74. samostalnog Petrinjskog bataljuna. Od 1992. do 1993. u 12. Domobranskoj pukovniji Petrinja bio je pomoćnik zapovjednika za logistiku, 1994. – 1995. i savjetnik za logistiku, zborno područje Zagreb. Poslije Domovinskog rata bio je, između ostalog, ravnatelj Doma umirovljenika u Petrinji te Lječilišta Topusko. Od 1997. do 2001. godine bio je zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije; od 2003. do 2007. zastupnik u Hrvatskom saboru, te gradonačelnik Petrinje od 2009. do 2013. godine. Aktivan je bio i u sportskom životu Petrinje. Nakon kratke i teške bolesti, preminuo je u 61. godini u Kliničkoj bolnici Merkur u Zagrebu 15. studenog 2013. godine.

 

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X