Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
potresno

Prijava kuća za prioritetni popravak nekonstruktivnih elemenata

PETRINJA – Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje preuzeo je obvezu obnove nekonstrukcijskih elemenata objekata oštećenih uslijed potresa na području Grada Petrinje.

Priprema se obnova dijelova građevina koje su nakon pregleda stručnjaka obilježene tzv. zelenom naljepnicom (U1 i U2).

Obnova nekonstrukcijskih elemanata odnosi se na sljedeće elemente:

  • Dimnjaci
  • Krovni vijenci i parapeti
  • Zabatni zidovi
  • Nenosivi (pregradni)zidovi
  • Dijelovi krovišta (letve, kosnici, rogovi)
  • Pokrov (crijep i sljemenjaci)
  • Krovna limarija.

Pravo na podnošenje prijave prioritetno imaju građani koji su dana 28. i 29. prosinca 2020. godine imali prijavljeno prebivalište (na potresom pogođenom području).

Na području Sisačko-moslavačke županije građani su oslobođeni plaćanja troškove obnove dimnjaka; projektna dokumentacija, atest dimnjaka i sama izgradnja financiraju se iz državnog proračuna RH.

Cilj provedbe ovog postupka nabave je spriječiti daljnja oštećenja objekata a povrh svega omogućiti prioritetni povratak stanovništva i sigurnost života u obiteljskim kućama, odnosno osigurati siguran dom do početka sezone grijanja.

Grad Petrinja će popis zaprimljenih prijava u tabličnom prikazu proslijediti Središnjem državnom uredu za obnovu i razvoj na daljnje postupanje.

Obrasce za prijavu potrebno je ispuniti i dostaviti na adresu Ulice Braće Hanžek 19 u prvi kontejner na ulazu u dvorište, gdje je moguće i preuzeti iste.

Za dodatne informacije slobodno kontaktirajte broj: 099/7820051, objavio je Grad Petrinja na svojoj službenoj web stranici (rubrika Potres 2020 – Informacije – na kojoj je također moguće preuzeti obrazac koji je potrebno popuniti).

Izvor: www.petrinja.hr

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X