Izbornik
puska_i_streljivo

Prilikom pretrage kuće policija pronašla oružje

LUŠĆANI – Po nalogu suda policija je u srijedu 22.siječnja u petrinjskom naselju Lušćani, obavila pretragu doma i drugih prostorija kod 56-godišnjeg muškarca. Policija je pretragom pronašla i oduzela automatsku pušku, pušku s užlijebljenom cijevi i 27 komada raznog streljiva. Zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, policija će 56-godišnjaka kazneno prijaviti.

Iz Policije i dalje podsjećaju na kampanju „Manje oružja, manje tragedija“ kojom je građanima omogućena dragovoljna predaja oružja bez posljedica. Također važno je naglasiti da građani ubojita sredstva koja žele predati, ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu ili dogovoreno mjesto, i oružje preuzeti.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak. Za sve dodatne informacije o ovoj kampanji, odnosno o dragovoljnoj predaji oružja, građani se mogu svakodnevno informirati putem posebne besplatne telefonske linije na broj 0800 88 92.

Foto: Ilustracija

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X