Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
potres2912202084

Pristiglo 7200 zahtjeva za obnovom, iz Petrinje 2 478

Prema podacima Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom, tijekom jučerašnjeg dana bilo je angažirano 78 djelatnika Ravnateljstva Civilne zaštite. Na područje Petrinje i Siska dopremljena su dva kontejnera.

Do sada su prikupljena 563 zahtjeva za uklanjanje objekata na području pogođenom potresom, dok je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine do sada zaprimilo 7200 zahtjeva za obnovom, od čega u Petrinji 2 478.

Na našem području tijekom jučerašnjeg dana bilo je angažirano 22 vatrogasaca s devet vatrogasnih vozila koji su odradili četiri aktivnosti prijevoza vode i sanacije dimnjaka. Također su bila angažirana i dva člana HGSS-a, 124 policijska službenika s 47 vozila, kao i 54 pripadnika Hrvatske vojske.

U vojarni Pukovnik Predrag Matanović u Petrinji još uvijek su smještene četiri civilne osobe s područja pogođenog potresom.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X