Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
20210120_104513www

Privremeno saniran krov crkve sv.Lovre

PETRINJA – Krov crkve sv.Lovre pretrpio je znatna oštećenja. Prvo su ga vatrogasci iz Rijeke pokrili najlonom, a potom je pomoć stigla iz jedne zagrebačke tvrtke koja je poslala svoje ljude s certifikatom za penjanje na krovove. Oni su uz pomoć volontera iz Siska i Petrinje, samozatajnih članova navijačke skupine Bad Blue Boys ponovno pokrili crijepom veliki dio krova. Župnik Josip Samaržija nam je ispričao više o radovima:

„Ovo je privremena sanacija krovišta župne crkve sv.Lovre. Dakle, privremena, to znači da to krovište jednog dana treba detaljno prekriti, staviti daske, ter papir. Ovo je toliko da se crkva spasi od daljnjeg propadanja, da na curi. Ovaj privremeni zahvat je veliki zahvat jer je 5.000 crijepova palo s crkve. Onih dana je padala kiša pa su nakisli svodovi. Želimo da ti svodovi više ne stradaju jer bi štete bilo puno veće nego da se zaštiti.“, istaknuo je župnik Samaržija.

Podsjetimo, crkva sv.Lovre sagrađena je na temeljima stare crkve 2004. godine Do detalja je arhitektonski oblikovana po projektima stare crkve. Nakon ove hitne sanacije krova tek će uslijediti detaljan pregled da se vidi koje sve zahvate treba napraviti prije vraćanja u funkciju.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X