klettnaslovna

Profil Klett objavio besplatne digitalne priručnike za maturante

Nakon što su prije mjesec dana omogućili svim hrvatskim školama, učiteljima i učenicima besplatno korištenje svojom digitalnom obrazovnom platformom IZZI za učenje na daljinu, iz Profil Kletta stiže još jedan hvalevrijedan iskorak, ovaj put namijenjen maturantima.

„Ovogodišnja priprema za državnu maturu odvija se u, malo je reći, nepredvidivim okolnostima. Kako bi se maturanti što bolje pripremili za ispit iznimno važan za njihovu budućnost, odlučili smo im pomoći i osigurati konkretnu podršku objavljujući naše priručnike za državnu maturu u digitalnome obliku“, ističe Dalibor Greganić, direktor izdavačke kuće Profil Klett.

Na stranicama Učenje na daljinu maturante očekuju cjeloviti priručnici za pripremu ispita na državnoj maturi iz hrvatskoga i engleskoga jezika, matematike, biologije i kemije te povijesti, filozofije i politike i gospodarstva. Priručnici za pripremu državne mature iz hrvatskoga i engleskoga jezika te matematike pisani su za osnovnu i višu ispitnu razinu te u skladu s time sadržavaju i različita pitanja, primjere i zadatke s pripadajućim rješenjima.

Svi su priručnici besplatni za preuzimanje, a njihovi sadržaji u skladu su s obrazovnim ishodima Ispitnoga kataloga za državnu maturu i, naravno, sadržajima svakoga pojedinog predmeta. Priručnici su obogaćeni zanimljivim tekstovima, bogatim slikovnim materijalom i raznim mentalnim mapama koje olakšavaju usvajanje i strukturiranje znanja. Uz osnovne podatke o ispitu, većina priručnika donosi i savjete za uspješno rješavanje različitih tipova zadataka te ogledne ispite s odgovorima. Različite koncepcije svih navedenih priručnika odabrane su zbog posebnosti svakoga pojedinog predmeta, njegove različite zastupljenosti u gimnazijama i strukovnim školama te različitih naglasaka na određene nastavne cjeline i teme.

Iz Profil Kletta posebno ističu prednosti njihova priručnika za pripremu državne mature iz hrvatskoga jezika. Taj je priručnik sastavljen od triju velikih povezanih cjelina, od kojih su prve dvije posvećene književnosti i jeziku, a treća se cjelina bavi pisanjem školskoga eseja.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X