sportaši-smž

Proglašeni najuspješniji sportaši(ce) Sisačko-moslavačke županije za 2019. godinu

SISAK – U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza sisačko-moslavačke županije održana je svečanost proglašenja najuspješnijih županijskih sportaša za 2019. godinu.

Nagrađeni su najuspješniji: sportašica, sportaš, sportski klubovi, školska sportska društava osnovnih i srednjih škola, trener i sportske nade.

Također, proglašeni su i najuspješniji Dječji vrtić, pobjednici odbojkaške lige srednjih škola u ženskoj i muškoj konkurenciji, dok su Priznanja, za stotinu godina postojanja dobili nogometni klubovi „Jasenovac“ i „Moslavina“ iz Kutine.

Najuspješnija sportašica je KLARA PRPIĆ, članica Kickboxing kluba „Croatia“ iz Siska. Osvajačica je srebrne i brončane medalje na Europskom kadetskom i juniorskom prvenstvu i trostruka je prvakinja Hrvatske u kategoriji kadetkinja i juniorki. Klara je šesnaestogodišnjakinja, polazi Ekonomsku školu Sisak, a kickboxingom se bavi tri godine, ali je sveukupno u borilačkim sportovima deset godina. Kako je kazala, ova nagrada joj znači jako puno, a najavila je i kako još više uložiti rada i truda u svoj sport.

Najuspješniji sportaš je KARLO CIBAN, član je Atletskog kluba „Moslavina“ iz Kutine. Karlo je dvadesetogodišnji mladić koji je 8 puta pobijedio na prvenstvima Hrvatske u 2019. godini na svim podlogama: dvorana, staza, planinsko trčanje, cestovno, te kros trčanje. Atletikom se bavi sedam godina i kako je kazao nagrada mu je velika potpora za daljnje treniranje i bavljenje sportom.

Titulu najuspješnije ekipe ponijele su članice Atletskog kluba „Moslavina“ iz Kutine, a one su: ELENA PAZMAN, TENA DESIĆ, PETRA MIŠLJEN, MATEJA GRŠETA, IVONA GRŠETA, DORA BOGIĆ, NINA HALAJKO i LARA KRMELIĆ, te treneri IVAN i SENKA DESIĆ. Što se rezultata tiče pobjednice su Hrvatske atletske lige sjever za seniorke i juniorke, te su osvajačice drugog mjesta na prvenstvu  Hrvatske u krossu.

Najuspješnija momčad su nogometaši petrinjske Mladosti koji su u sezoni 2018./2019. izborili plasman iz 4. NL – Središe u 3. HNL – Središte što je u konkurenciji nogometnih klubova veliki uspjeh. Osim toga je u KUP-u Hrvatske izborio plasman u 1/16 završnicu među 32 najbolje momčadi od ukupno 170 koliko ih se natječe. U natjecanju imaju 10 kategorija. Rade s 278 igrača od kojih je 190 mlađih od 18 godina i to je njihova budućnost. Ovaj uspjeh ostvarili su: VEDRAN KOVAČEVIĆ, ROBERT JURGAN, ANTONIO ĐUSI, IVAN MAROVIĆ, MIHAEL BEZIĆ, ANDREA RADOŠEVIĆ, ANDREJ PAVLOVIĆ, MATEJ GALONJA, LEONARDO PAPIĆ, BALDO IVAN MATIĆ, BORIS BANIČEK, VIKTOR ŠPIŠIĆ, IVAN LOVRIĆ, ROBERTO DRLJAČA, IGOR KRMPOTIĆ, JOSIP JANDRIĆ, ZVONIMIR FILIPOVIĆ, ANTONIO HRNČEVIĆ, MARKO KOREČIĆ, IVAN CERJAK, TOMISLAV GAJDEK, KARLO ABRAMOVIĆ i DINO LIHIĆ, trener ZORAN BUINAC, predsjednik NEVEN ŽUŽIĆ, direktor DAVOR IVIĆ, tajnik NIKOLA BARTULIĆ, te dopredsjednici BOŽO KLINDIĆ i ŽELIMIR KRMPOTIĆ.

Najuspješnijim trenerom proglašen je IVAN DESIĆ iz Atletskog kluba „Moslavina“ iz Kutine, a krase ga entuzijazam, upornost i osebujnost, velika ljubav prema poslu kojim se bavi i iznimni rezultati koje postiže sa svojim sportašicama i sportašima. Svi ti rezultati iznjedrili su četiri vrhunska sportaša Hrvatske, a trener je i reprezentacije Hrvatske za juniore i kadete.

Proglašene su i sportske nade među djevojčicama i dječacima, a oni su:

HEDA ORLIĆ (Odbojkaški klub „Petrinja“)

LANA RADULOVIĆ (Jasenovački atletski klub)

NIKA RUSAN (Rukometni klub „Laurus“ – Velika Ludina)

VANESA PIRŠA (Rukometni klub „Laurus“ – Velika Ludina)

SOFIJA PELIN (Streljački klub „Magnum“ – Kutina)

ERIK OBRAD (Streljački klub „Magnum“ – Kutina)

MARKO KENĐEL (Gimnastički klub „Petrinja“)

MARKO KRUNIĆ (Nogometni klub „Libertas“ – Novska)

MARKO PAVIČIĆ  (Atletski klub „Moslavina“ – Kutina)

VIKTOR BAREŠIĆ (Jasenovački atletski klub)

Proglašena su i najuspješnija Školska sportska društva, a poredak je napravljen bodovanjem sudjelovanja i postignutih rezultata na svim razinama natjecanja.

– OSNOVNE ŠKOLE –

1. ŠSD RIBARI (OŠ Braća Ribar – Sisak) 774 boda

2. ŠSD NOVSKA (OŠ Novska) 616 bodova

3. ŠSD POLET (OŠ 22. lipnja – Sisak) 598 bodova

– SREDNJE ŠKOLE –

1. ŠSD GIMNAZIJALAC (Gimnazija Sisak) 590 bodova

2. ŠSD AUGUSTIN (SŠ Tina Ujevića – Kutina) 515 bodova

3. ŠSD PETRYNIA (Srednja škola Petrinja) 402 boda

Odbojkaša liga srednjih škola projekt je koji je proslavio uspješnih 22 godine provođenja, a u njemu sudjeluju djevojke i mladići srednjih škola Sisačko-moslavačke županije. Najuspješniji u 2019. godini bili su i u ženskoj i u muškoj konkurenciji članovi Školskog sportskog društva GIMNAZIJALAC iz Gimnazije Sisak.

Tradicionalno, na dodjeli su i vrtićki olimpijci. Njihov moto je „I ja ću biti olimpijac“, a ovaj program Hrvatskog olimpijskog odbora traje već 18 godina i vrlo uspješno ga provodi Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije. Kroz sve te godine u programu je sudjelovalo više od 5700 mališana i svi svake godine uspješno ispunjavaju olimpijski moto – „Više, brže, jače“. U protekloj godini zbrojem postignutih rezultata najuspješniji je Dječji vrtića Kutina kao pobjednik 18. olimpijskog festivala dječjih vrtića RH za Sisačko-moslavačku županiju.

O djelovanju Zajednice više je kazao njezin predsjednik Josip Šimunović: „Moram istaknuti da Zajednica sportskih udruga i saveza i Školski sportski savez sisačko-moslavačke županije tijekom godine provode cijeli niz aktivnosti. Uvijek treba istaknuti da u svim ovim programima nismo sami, da uvijek iza nas stoji Županija, da nam pruža bezrezervnu podršku u svim programima koje provodimo, ali naravno i svi ostali koji sudjeluju zajedno s nama, a to su i osnovne i srednje škole i svi predstavnici sportskih klubova u Županiji kojih je 240.“

Među onima koji su uručivali nagrade bio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, te je naglasio: „Sport je, rekao bih, jedna od najbitnijih aktivnosti izvan svega onoga što radimo. Bavljenje sportom, pogotovo kod mladih i malih naših uzrasta, od vrtića pa preko školskih uzrasta i kasnije, je nešto čime pridonosimo da čovjek bude zdrav. Kroz bavljenje sportom, treniranje, čovjek se nauči i stvori radne navike koje su vrlo bitne i s te strane mi, kao Županija, ulažemo veliki iznos sredstava za bavljenje sportom, najviše za školski, a nešto i za predškolski uzrast. Uvijek je to gotovo na razini više o 1,5 milijun kuna kroz Zajednicu sportskih udruga i saveza.“

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X