Izbornik
gimgs0704202226

Projekt P.A.G. – podrška aktivnom građanstvu obilježio Svjetski dan zdravlja

SISAK – Suradnjom Dječjeg odjela Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak i Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ održana je zanimljiva radionica povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja. S učenicima II. b razreda Osnovne škole 22. lipanj u pratnji učiteljice Monike Bionda razgovarano je o zdravlju, zdravim životnim navikama, odgovornom ponašanju i razvoju empatije prema vršnjacima i svim ljudima neovisno o dobi.

Na susretu je pročitana motivacijska priča o leptiriću koju su učenici odlično povezali s doživljenim situacijama iz svakodnevnog života – pojasnila je voditeljica projekta P.A.G. – podrška aktivnom građanstvu dr. sc. Daša Poredoš Lavor, te istaknula značajnu motiviranost i spremnost učenika sudionika na razgovor o raznim temama vezanim za zdravlje, zdravu prehranu, bivanje u prirodi, fizičku aktivnost, zaštitu okoliša, njegovanje bliskih odnosa sa članovima obitelji, poštovanju starijih osoba, pružanju podrške slabijima i bolesnima, prihvaćanje različitosti i sl. – što ih čini spremnima za odrastanje u samosvjesne i odgovorne mlade ljudi koji se uče aktivno založiti za sebe – pri tome ne šteteći drugima.

Maštovitim crtežima prikazali su kako su doživjeli priču, a na kraju svi zajedno su se osvježili voćnim sokom. Učenici su rekli da im je bilo lijepo na susretu i da će u takvim aktivnostima rado i dalje sudjelovati.

Ova aktivnost dio je projekta P.A.G. – podrška aktivnom građanstvu koji je sufinanciran sredstvima Grada Siska. Partneri na ovom projektu su Osnovna škola „Braća Bobetko“ Sisak i Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sisak.

Iz GIMG Sisak zahvaljuju Gradskoj knjižnici i čitaonici V. Gotovac na uvijek kvalitetnoj suradnji, a učenicima i nastavnicima iz svih sisačkih osnovni škola da se raduju novim susretima i zajednički obrađenim temama koje su značajne za život.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X