sobacudatri

Projekt „Sobe čuda“ proslavio tri godine postojanja

SISAK – Projekt Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, Soba čuda, prve sobe za terapiju senzorne integracije za djecu s teškoćama u razvoju, proslavio je svoj treći rođendan. Predsjednica Udruge Dijana Smajo je istaknula kako je sretna što „Soba čuda“ postoji već tri godine.

„Naravno da je to super stvar kada smo svjesni toga da bez nas roditelja, bez cijele naše zajednice mi ovo danas tu ne bi imali. Veselimo se što opstajemo, što se trudimo, što radimo i rastemo, tužni smo što nažalost ima sve više djece za ovom potrebom, ali za sada mi još uvijek uspijemo sve njih nekako staviti da imaju priliku biti na terapiji, to nam je nekako najveće zadovoljstvo. Nadamo se da ćemo rasti i kroz drugo vrijeme, i nadamo se da će nekada Soba čuda konačno dobiti priliku, kao i naša Mala kuća, da zaista postanemo pravi pružatelji socijalnih usluga i da potpišemo ugovor sa Ministarstvom, tako da naši roditelji više ne moraju participirati za terapije“, rekla je Smajo.

Luna Berendika, prvostupnica fizioterapije i certificirani terapeut Ayres senzorne integracije, svakodnevno radi u Sobi čuda s djecom s teškoćama u razvoju. Ističe kako je ovo posao kojeg voli. „Naši korisnici su djeca s teškoćama u razvoju, njih je trenutno u terapiju senzorne integracije uključeno oko 80 iz cijele Sisačko-moslavačke županije, sa područja Siska, Petrinje, Dvora, Hrvatske Kostajnice, Novske, Gline i drugih gradova. Djeca nam dolaze na terapije individualno po 45 minuta  na tretmane radimo, procjene s njima te tada planiramo sam rad intervencije. Ponosna sam što sam dio ove organizacije danas i izuzetno mi je drago što je većina naših korisnika danas ovdje s nama jer ovo je ipak jedan poseban dan za njih i za nas jer je ovo prva soba u Sisačko-moslavačke županije za provedbu terapije senzorne integracije u gradu  Sisku“, rekla je Berendika.

U sklopu proslave njihovog trećeg rođendana, Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije proslavila je i Međunarodni dan volontiranja, pa su za 10 najboljih volontera u Udruzi pripremili zahvalnice. Sa 196 odrađenih volonterskih sati, naj volonterka je bila Palma Miličević.

„Nadam se da će iduće godine biti mnogi drugi. Lijepo je biti volonter, volontiranje daje nekakav začin životu, čini ga ljepšim, važno je poduprijeti dobre ideje, dobre inicijative, dobre ljude i naposljetku dobre udruge. Ova Soba čuda je od samog početka jedno volontersko čudo jer je puno volontera sudjelovalo u uređenju cijelog prostora, tako da ona od početka zrači tom nekom dobrom vibrom. Mi smo svi sretni kada možemo doprinijeti ovakvoj inicijativi. Živimo u vremenu kada je jako teško, kada su ljudi otuđeni jedni od drugih i taj život je posebno težak tim najugroženijim skupinama, a djeca s poteškoćama u razvoju su definitivno među njima, tako da pozivam i sve druge ljude koji nisu volontirali neka nam se pridruže. Lijepo je biti volonter“, rekla je Miličević.

Bila je ovo idealna prilika za najaviti veliku humanitarnu inicijativu „Stairway to roof za krov Inkluzivne farme“, zbog čega su se svi okupljeni mogli družiti sa Pandom koja će u Zagrebu 14.prosinca u zgradi Zagrepčanke proći 52 430 stepenica.

„Ovakva današnja zbivanja i ovi razdragani dječji pogledi, osmjesi, igra s loptom, spremnost na igru, znate onaj trenutak kada se zaboravi na sve probleme, barem na pola minute, to je ono što svima nama roditeljima, i nama pandama, ispunjava srce, daje nam vjeru da ne možda da će sutra biti bolje ili da će biti lakše, neka bude kako mora biti, neka život bude ispunjen ljubavlju. Mislim da je to najvažnije“, rekla nam je Panda.

Cilj ‘Stairway to roof’ je skupiti sredstva za Udrugu osoba s invaliditetom Sisačko-Moslavačke županije  kojima će se financirati krov njihove inkluzivne farme. Farma je zamišljena kao Centar za boravak i neovisno življenje djece i mladih s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. Kako se vi možete uključiti u ovu akciju, pročitajte OVDJE.

Prije rođendanske torte, mlade osobe s invaliditetom su izvele inkluzivnu predstavu naziva „Naš veseli vrt“ koji je realiziran u sklopu projekta „Kultura svima“.

Podsjetimo, ovaj financijski zahtjevan projekt Sobe čuda, Udruga je pokrenula u listopadu 2014.godine, a Soba čuda je otvorna 2.prosinca 2016.godine. Prostor za Sobu čuda u Frankopanskoj 5 u Sisku Udruzi je dodijelio Grad Sisak.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X