f5

Projektu “Budućnost Europe: Europska godina mladih” priključila se i Srednja škola Petrinja

ZAGREB – Inicijalnom sastanku za projekt “Budućnost Europe: Europska godina mladih” 11. ožujka u Zagrebu prisustvovale su mlada ambasadorica EP-a Iva Šimić i profesorica Ozana Krovinović Šalić iz Srednje škole Petrinja. Ovime se ta škola i službeno uključila u projekt koji vodi hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Predrag Fred Matić. U projektu će sudjelovati 10 srednjih škola iz cijele Hrvatske: Vukovara, Krka, Čakovca, Velike Gorice, Splita, Slavonskog Broda, Konjščine, Pule, Vele Luke te Petrinje. Projektom će biti obuhvaćeno više od 4.300 mladih srednjoškolaca i srednjoškolki.

Cilj projekta je mladima iz Hrvatske dati glas na europskoj i nacionalnoj razini te ih uključiti u proces donošenja odluka. Učenici će moći reći što ih muči u područjima kao što su obrazovanje, nezaposlenost i položaj na tržištu, kultura, sport, politika, ekologija, ranjive skupine mladih, kao i svim ostalim koje su im važne.

Svaka škola dobila je svoju temu na kojoj će raditi radna skupina sastavljena od mladih ambasadora. Iva Šimić je izvukla temu Političko sudjelovanje mladih, a na izradi prijedloga i rješenja radit će i učenice Nika Vujasić, Marta Bjelopavlović, Tara Kokan i Katarina Širić.

Kroz mentorstvo i aktivne debate među mladima i s mladima, izradit će se jedinstveni dokument koji će se tiskati i proslijediti na sve relevantne dionike u Hrvatskoj i Europskoj uniji. Dokument koji će nastati u suradnji s ostalim školama uključenima u projekt, zastupnik Matić zagovarat će u Europskom parlamentu kao svojevrsnu mapu temeljnih problema, rizika, potencijala i rješenja u području politika za mlade.


*izvor/foto: Srednja škola Petrinja

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X