Pronađena veća količina oružja, istražuje se 9 osoba za počinjenje 11 kaznenih djela Pronađena veća količina oružja, istražuje se 9 osoba za počinjenje 11 kaznenih djela
SISAK – Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad devetero hrvatskih državljana u dobi od 22 do 69 godina, zbog... Pronađena veća količina oružja, istražuje se 9 osoba za počinjenje 11 kaznenih djela

SISAK – Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad devetero hrvatskih državljana u dobi od 22 do 69 godina, zbog sumnje u počinjenje ukupno 11 kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

„U sklopu istraživanja na području Siska, Petrinje i Sunje temeljem naloga izdanih od strane Županijskog suda u Sisku, pretraženo je više domova i vozila te sredstava komuniciranja koje su osumnjičeni koristili. Pretragama je pronađeno i oduzeto ukupno 25 komada vatrenog oružja, 16 pušaka i devet pištolja, dva prigušivača, četiri cijevi za puške, 54 komada raznih sastavnih dijelova oružja, četiri ručne bombe, pet električnih detonatorskih kapisli, četiri granate kalibra 20 milimetara, tri kilograma baruta, 1,4 kilograma lovačke sačme te 6480 komada vojnog i lovačkog streljiva raznih kalibara“, rekao je uvodno Luka Pešut, načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke.

„Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su svi osumnjičeni na adresama prebivališta neovlašteno držali veće količine eksplozivnih sredstava, vatrenog oružja, streljiva i njihovih sastavnih dijelova, većinom vojnog porijekla, dok su trojica osumnjičenih, i to 22-godišnjak, 53-godišnjak i 48-godišnjak, radili prepravke i preinake na takvom oružju, prilagođavajući ga za svoje, ali i za potrebe nuđenja istog na prodaju, kao i same preprodaje kupcima“, istaknuo je Pešut.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnijeta kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanje, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Više o pronalasku ovog oružja rekao je i Igor Pasanec, voditelj Službe kriminalističke policije u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj. „Naglasio bih kako je ovo nastavak dobrog rada Policijske uprave i kako je tijekom 2018.godine kazneno procesuirano više počinitelja za ukupno 37 kaznenih djela, što čini znatan udio i na razini Republike Hrvatske, te kako smo u ova prva dva mjeseca procesuirali već 24 kaznena djela i iz toga se vidi kolika je pozornost posvećena ovoj problematici koja uzročno i posljedično direktno utječe na stanje sigurnosti građana ove Policijske uprave, pa i šire“, rekao je Pasanec te i dalje podsjeća građane na akciju „Manje oružja, manje tragedija“ kojom je građanima omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i eksplozivnih sredstava bez sankcija.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.