potres0301202088

Provedene aktivnosti institucija na području Banovine

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je o aktivnostima provedenim na potresom pogođenom području. Tako su izdana 2 kontejnera sa skladišta Lekenik, izdano je i 20 mobilnih klima uređaja Stožeru CZ Grada Petrinje. Provedena su 3 geolociranja mobilnih stambenih jedinica te distribucija 52 litre goriva za potrebe Hrvatskog Crvenog križa.

Hrvatski Crveni križ na terenu ima angažiranih 68 djelatnika i volontera. Podijeljeno je 1,3 tone hrane i 995 litara vode. Pruženo je 29 usluga psihosocijalne podrške i provedeno asanacija bunara na 5 lokacija na području GDCK Sisak čime ih je ukupno obavljeno 415 asanacija bunara.

Hrvatska policija izvijestila je kako je angažirano 28 policijskih ophodnji na usmjeravanju prometa, skrbi o sigurnosti imovine i pružanja pomoći građanima dok prema posljednjim podatcima Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo nije bilo evidentiranih pregleda objekata niti novih prijava šteta na objektima.

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X