potresuniverzalna

Provedene aktivnosti na potresom pogođenom području

Na potresom pogođenom području ukupno je do danas uklonjeno 147 objekata koji su prijetili sigurnosti.

Na području Petrinje uklonjeno je 57 objekata, Gline 28, Siska 18, na području općine Lekenik uklonjeno je 12 objekata, Hrvatske Kostajnice 8, Hrvatske Dubice 7 objekata, na području općine Martinska Ves uklonjeno je 6 objekata, u općini Donji Kukuruzari 1 objekt dok je na području ostalih općina uklonjeno 10 objekata.

Uklonjeno je 30 poslovnih objekata, 19 stambeno-poslovnih, 8 gospodarskih, 6 višestambenih, 2 sakralna i 77 obiteljskih.

Na području Sisačko-moslavačke županije ukupno je u tijeku uklanjanje objekata na 14 lokacija od kojih se polovica to jest njih 7 nalazi na području Petrinje, po 2 lokacije na području Siska i Hrvatske Kostajnice dok se po jedan objekt uklanja u Glini, Hrvatskoj Dubici i Dvoru.

Zahtjeva za obnovom u uredima Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine ukupno je zaprimljeno 8.679.

Na Petrinju se odnosi njih 2.919, Sisak 956, Glinu 739, Hrvatsku Kostajnicu 585 i za oštećene objekte na području Lekenika zaprimljeno je 295 zahtjeva za obnovom.

Mobilni uredi nisu zaprimili nove zahtjeve za obnovom čime je ukupno zaprimljeno njih 3.185.

Zahtjeva za nekonstrukcijskom obnovom zaprimljeno je ukupno 6.823.

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X