Share on facebook
Share on twitter

Provedene aktivnosti na potresom pogođenom području

Na području tri potresom pogođene županije ukupno dosad zaprimljeno 41.275 prijava štete, a ukupno je pregledano 39.267 objekata odnosno 95,13%.

Od ukupnog broja pregledanih, u kategoriji objekata s crvenom naljepnicom je 4.755 objekata, sa žutom naljepnicom je 8.485 objekata, a sa zelenom naljepnicom je 26.027 objekata.

Stožer CZ RH donio je 68 odluka o uklanjanju zgrada, ostale odluke donesene su na razini lokalnih jedinica samouprave.

Nije bilo promjena u broju pribavljenih elaborata za objekte čiji ostatci neposredno prijete sigurnosti ili zdravlju ljudi, ukupno ih je pribavljeno njih 48. Promjena nije bilo ni u broju osiguranih usluga nadzora nad uklanjanjem zgrada kojih je do sada ukupno bilo 12.

Hrvatski Crveni Križ izvijestio je kako je na terenu angažirano 56 djelatnika i volontera. Podijeljeno je 0,79 tona hrane, 198 litara vode, 4.100 toplih obroka za stanovništvo i 34 za operativne snage. Pružena je 21 usluga psihosocijalne podrške. Provedena je sanacija bunara na 7 lokacija na području Gradskog društva Crvenog križa Glina, ukupno je obavljeno 260 sanacija bunara.

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X