Izbornik
hudulin22042022212

Prvi put pred petrinjskom publikom nastupio Robert James Hudulin

PETRINJA – U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja u Župnoj crkvi Svetog Lovre svoj prvi koncert u Petrinji održao je Robert James Hudulin koji nam je na samom početku otkrio što je pripremio za petrinjsku publiku.

„Pripremio sam svojih 10 singlova koji se svi mogu ćuti na mom Youtube kanalu i raznim drugim društvenim kanalima koji postoje danas. Također sam svirao nekoliko pjesama od svog bivšeg benda Rolin Humes i još nekoliko pjesama koje sam uglazbio Tina Ujevića, odnosno njegovu zbirku Kolajna, dakle sve skupa 17 pjesama“, otkrio nam je Hudulin.

Kaže kako prvi puta nastupa u našem gradu. „Prvi puta sviram u Petrinji, već sam pokušao u nekoliko navrata prije, ali nekako se nije to realiziralo. Što se tiče potresa, ja sam tu poprilično često. Trenutno radim u Gimnaziji u Petrinji, mijenjam kolegicu, predajem glazbenu kulturu, tako da sam često u Petrinji. I u Glazbenoj školi sam često, tako da sam često u Petrinji, moglo bi se reći da sam domaći ovdje“, dodaje Hudulin.

Ali dodaje kako je ipak njegova velika poveznica s Petrinjom i njegov učenik Lovor Komes. „Upravo je baš na državnom natjecanju super prošao i baš sam jako ponosan na njega što sam i ja malo doprinio u toj njegovoj eksploziji. Iako sam ja njemu još prvi puta rekao da samo čekam da eksplodira, u pozitivnom smislu, glazbeno. Uvijek je bio povučen, na satu super odsvira, na nastupu ne bude kako treba, ali sada je obrnuto. Danas stvarno super svira“, kaže kroz smijeh Hudulin koji je odmah pozvao sve da dođu na Lovrin koncert 29.travnja također u Župnoj crkvi Svetog Lovre.

Koncert je svojim dolaskom podržala i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes. Robert James Hudulin, rođen je u Sydneyu u Australiji, s pet godina se s obitelji seli na Korčulu, gdje završava srednju glazbenu školu, te kasnije u Zagrebu završava studij saksofona na Muzičkoj akademiji. Neko vrijeme živi u Engleskoj pa u Rijeci gdje upoznaje članove benda Rolin Humes.

Na natjecanju Kneževa unplugged u Zadru osvojio je treću nagradu i oduševio publiku svojom izvedbom koja je spojila temu Franza von Suppèa sa stihovima “Kolajne” Tina Ujevića. Osebujnog autorskog izričaja inspiraciju nalazi u bluesu, jazzu i popu te hrvatskoj književnosti i baštini.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X