Prvi puta u Petrinji održana ciklokros utrka Prvi puta u Petrinji održana ciklokros utrka
PETRINJA – U organizaciji Biciklističkog kluba „BikeAround“ iz Petrinje, prvi puta u Petrinji, održana je ciklokros utrka. U sklopu Rekreativne ciklokros lige kontinentalne Hrvatske,... Prvi puta u Petrinji održana ciklokros utrka

PETRINJA – U organizaciji Biciklističkog kluba „BikeAround“ iz Petrinje, prvi puta u Petrinji, održana je ciklokros utrka. U sklopu Rekreativne ciklokros lige kontinentalne Hrvatske, na prostoru livade i oko samog ŠRC-a Pigik, voženo je peto od osam kola ove lige, koja je okupila 41 natjecatelja iz 11 klubova (BK Mura Avantura, BK Maraton Beciklin, BK Montes, BK Roda, BK Ciklus, BK Puls, BK Lokomotiva, BK Samo Sport, BGK Tuškanac, BK Biker, BK BikeAround) podijeljenih u četiri kategorije.

Ova zanimljiva i dinamična utrka privukla je na „Pigik“ i nemali broj gledatelja koji su s jednog mjesta mogli pratiti gotovo cijelu utrku. Vozilo se 40 minuta plus jedan krug na stazi dužine 1800m livade, makadama i asfalta uz prirodne i umjetne prepreke.

Zapažen rezultat ostvario je član petrinjskog kluba Ratko Vujić osvojivši 2. mjesto u kategoriji muški 40+, dok su u ukupnom poretku najbolji bili Zvonimir Pokupec (BK Ciklus), Ivan Ružman (BK Puls) i Bruno Radotić (BK Puls).

Do kraja lige ostaju još tri kola: Novi Marof 23.12.2018. (organizator: BK Maraton Beciklin), Sv. Nedjelja 06.01.2019. (organizator: BK Sv. Nedjelja) i završnica lige u Sv. Martinu na Muri 12.01.2019. (organizator: BK Mura Avantura).

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.