Prvi sastanak fokus grupe projekta Kultura svima Prvi sastanak fokus grupe projekta Kultura svima
PETRINJA – U Hrvatskom domu je održan prvi sastanak fokus grupe projekta Kultura svima. Najvažnija tema prvog sastanka fokus grupe bila je analiza trenutnog... Prvi sastanak fokus grupe projekta Kultura svima

PETRINJA – U Hrvatskom domu je održan prvi sastanak fokus grupe projekta Kultura svima. Najvažnija tema prvog sastanka fokus grupe bila je analiza trenutnog stanja i potreba u kulturi u Petrinji.

Na početku sastanka sudionike je pozdravila voditeljica projekta Selma Buljubašić. Koordinatorica Fokus grupe Palma Miličević iz Udruge GRAK koja je koordinatorica fokus grupe upoznala je prisutne s ulogom fokus grupe u projektu te s planiranim aktivnostima tijekom 2019. godine.

Najveći dio sastanka pripremala se anketa o trenutnom stanju i potrebama u kulturi. Sudionici su aktivno sudjelovali u kreiranju online upitnika koji će uskoro biti javno objavljen na web stranicama Hrvatskog doma, Grada Petrinje, Gradske knjižnice i Portala53.

 Dogovoreno da se drugi sastanak fokus grupe održi u veljači ili ožujku, kada budu završene aktivnosti vezane za analizu stanja i potreba u kulturi.

Ukupna vrijednost projekta je 794.669,00 kn od čega je 85% sredstava osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15% osigurava Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Svrha projekta je kvalitetnije i učinkovitije iskoristiti dio prostornih resursa POU Hrvatski dom Petrinja u odnosu na konvencionalne i tradicionalne pristupe.

Ciljevi projekta su uspostaviti lokalni model sudioničkog upravljanja prostornim resursima POU Hrvatski dom Petrinja te ojačati kapacitete organizacija civilnog društva, međusektorsku suradnju i razviti nove kulturno-umjetničke programe.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.