policijauniverzalnagore

Putem lažne računalne aplikacije s tekućeg računa oštećenog skinut novac

SISAK – Policiji je prijavljena računalna prijevara počinjena na štetu 33-godišnjaka s područja Siska. Naime, oštećenom je 10. veljače, putem lažne računalne aplikacije s tekućeg računa skinut novac. Od oštećenog je zaprimljena kaznena prijava.

Ovakve prijevare su učestale te smo o njima više puta upozoravali građane putem medija, kažu u PU sisačko-moslavačkoj te ponovo upozoravaju građane na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama.  Savjetuju građane da ne daju tražene podatke! Cilj je pošiljatelja neovlašteno i bez ograničenja koristiti vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta.

Iz policije pozivaju na dodatan oprez, a ukoliko se smatrate oštećenima, savjetujuju da prijavu podnesete u policijskoj postaji na čijem postajnom području imate prebivalište.

Više o internetskim prijevarama i kako ih spriječiti možete pročitati OVDJE:

https://policija.gov.hr/prevencija/racunalna-sigurnost/internet-prijevare/456

Matea Kezić

Matea Kezić

Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X