Radionica izrade komunikacijskih knjiga u OŠ Glina Radionica izrade komunikacijskih knjiga u OŠ Glina
GLINA – Osnovna škola Glina partner je Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije u provedbi projekta DANAS SE I MOJ GLAS  ČUJE  financiranog novčanim... Radionica izrade komunikacijskih knjiga u OŠ Glina

GLINA – Osnovna škola Glina partner je Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije u provedbi projekta DANAS SE I MOJ GLAS  ČUJE  financiranog novčanim sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja i to kroz Natječaj projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih za školsku godinu 2018./2019.

Za dvadesetak učiteljica razredne nastave, pomoćnika u nastavi, učiteljica engleskog jezika i učiteljica posebnog odjela ove škole zaposlenice udruge Marta Križanić i Veronika Muža, radne terapeutkinje te Ana Prša Kovačević, diplomirana učiteljica održale su 13.ožujka edukativno-suportnu radionicu na temu izrade komunikacijskih knjiga.

Poremećaji govora i jezika jedni su od najčešćih i najstalnijih obilježja usporenog razvoja kod djece s teškoćama u razvoju. Svaki roditelj, ali i terapeut, učitelj, pomoćnik u nastavi i svatko tko komunicira i radi s njima želi znati kako pomoći djetetu da uspostavi komunikaciju. Iz tog razloga nekada je kod verbalnog izražavanja potrebno uspostaviti druge načine komunikacije, a oni su upravo i predstavljeni djelatnicima osnovne škole Glina.

Tako su sudionici radionice imali prigodu vidjeti koje  vizualne metode Udruga koristi za poticanje komunikacije i bolje razumijevanje kao što su:  fotografije dnevnog rasporeda, crteži, kartice, rasporedi sa slikama…. Radionica nije bila samo informativnog karaktera već su nazočni djelatnici škole izradili 3 komunikacijske knjige s područja matematike, hrvatskog jezika i prirode i društva koje su na kraju ostale i u vlasništvu škole za daljnju uporabu.

Slična radionica već je održana u partnerskoj Osnovnoj školi Mate Lovraka u Petrinji, a uskoro će Udruga radionicu održati i kod trećeg partnera u projektu u OŠ Galdovo.

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.