Radionica s dronovima, hoverboardima i autićima na daljinski upotpunila ljetne praznike Radionica s dronovima, hoverboardima i autićima na daljinski upotpunila ljetne praznike
PETRINJA – Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja tijekom ljetnih praznika odlučila je za sve sugrađane prirediti nove radionice. Prva micro:bit radionica je održana prije... Radionica s dronovima, hoverboardima i autićima na daljinski upotpunila ljetne praznike

PETRINJA – Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja tijekom ljetnih praznika odlučila je za sve sugrađane prirediti nove radionice. Prva micro:bit radionica je održana prije nekoliko dana, a Matija Jurčević iz Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja nam otkriva što su pripremili novoga za najmlađe sugrađane.

„Danas smo pripremili igraonicu s nekoliko pomagala. Tako smo se igrali s autićima na daljinski, s dronovima i hoverboardima. Po običaju svaki puta napravimo neku drugu utrku, nešto različito, od raznih poligona i prepreka za autiće i dronove. Tako je bilo i danas, malo provlačenja oko stolica i slično“, kazao je Jurčević.

Ponovno je izrazio zadovoljstvo odazivom najmlađih sugrađana. „Hvala Bogu opet je došao veliki broj djece, otprilike kao i na micro:bit radionici što je velika sreća jer obično je na micro:bit radionici bilo duplo manje djece nego na ovim hoverdronijadama, kako ih mi zovemo. Sada se izjednačio broj. Napredujemo iz dana u dan“, ističe Jurčević.

Zanimalo nas je kakve su reakcije polaznika ovih radionica i što najviše vole. „Kao i uvijek nestrpljivi su, uvijek su zadovoljni i uvijek se vraćaju, tako da su reakcije odlične. Najviše vole dronove. Za hoverboardoe su još uvijek neki nesigurni pa ih neki žele isprobati, neki ne, no svaki puta su bolji i na njima. Ali dronovi su uvijek vrh“, otkrio je Jurčević koji se na kraju zahvalio svim polaznicima ovotjednih radionica u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.