petrinjčicamali 1

Radno do kraja godine za članove Folklornog ansambla Petrinjčica

PETRINJA – Više od 50-tak članova Folklornog ansambla Petrinjčica, koji djeluje pri Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja, do kraja godine u planu ima još puno aktivnosti. Njihov voditelj Milan Herceg podsjeća kako su posljednji program za 7.Smotru dječjeg folklornog stvaralaštva.

„Očekuje nas 7.listopada 13.Večer petrinjske pjesme i tambure posvećena našem prvom voditelju Stevi Boriću Pepi. Već sada imamo najave kako će nam doći sedam naših petrinjskih sastava. Uvijek nam je bilo dobro, uvijek smo se dobro zabavili i nadam se da će tako biti i ovaj put. Nakon toga imamo 4.studenoga naše Petrinjske diletantske kazališne susrete, pete po redu“, rekao je Herceg te dodaje kako će uspjeti okupiti do šest kazališnih diletantskih grupa.

„Kruna svega na kraju godine bit će naš Božićni koncert, gdje su nam najveći gosti iz Folklornog ansambla Turopolje i Kulturno umjetnička udruga Staro Brestje iz Sesveta. Koncert svake godine ima svoj naziv po nekoj staroj božićnoj petrinjskoj pjesmi, a ove godine koncert će nositi naziv „Rodio se Bog i čovjek“, otkriva Herceg.

Osim događanja u njihovoj organizaciji, Herceg ističe kako će putovati kao gosti na manifestacije ostalih, pa će tako nastupiti 3.rujna u Petrinji na Sportskim susretima petrinjske HVIDRA-e. „Nakon toga 9.rujna nastupamo na Voloderskim jesenima, njihovoj dječjoj smotri folkloraša, kao što ćemo nastupiti 11.rujna na Voloderskim jesenima za odrasle. Petrinjci su već tradicionalni gosti na Voloderskim jesenima i s njima imamo jako dobru suradnju. Ove godine jedna od naših članica bit će i kandidat za izbor najljepše beračice, a isto tako poslali su nam i upit ako bi se netko od djece, tko zna dobro pjevati, da bi se uključio u Zlatni glas Škrleta“, dodaje Herceg.

Folkloraši će nastupiti i u Budaševu na manifestaciji „Mali čuvari baštine“, kao što će nastupiti na „Miholju“ u Majuru, a Sesvetama sudjelovat će na susretima „Prijatelji i mi“ koje organizira Kulturno-umjetnička udruga Staro Brestje.

Foto:Arhiva

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X