čarobni-n

Radom počela glazbeno-dramska sekcija „ČAROBNI ŠTAPIĆ“

PETRINJA – U sklopu Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja radom je počela glazbeno-dramska sekcija „ČAROBNI ŠTAPIĆ“.

Namijenjena je djeci predškolske i školske dobi, a po potrebi u rad će uključiti i djecu starije dobi, ali i odrasle, ovisno o složenosti plana i programa rada.

Voditeljica sekcije je Vesna Brebrić, mag.praesc.educ., a o novoosnovanoj sekciji je kazala: „Nedavno smo prestali radom Gradskog dječjeg zbora, zapravo je ukinut zbor za predškolsku djecu, pa sam iz tog razloga došla na ideju kako bi osnovala glazbeno-dramsku sekciju, jer djeca upravo te dobi imaju potrebu za jednim širim izražavanjem, dakle ne samo pjesmu, već kroz ples, pokret, glumu. To je bio zapravo jedan slijed, ali ova sekcija ne uključuje samo rad predškolske djece, dakle dobro došla su djeca svih uzrasta.“

O daljnjim planovima je još naglasila: „Voljela bih raditi adaptaciju književnih djela, ponudit ćemo i djeci Grada Petrinje školske i slične predstavice koje su i edukativnog i zabavnog karaktera, a mi ćemo se razvijati u ovom stilu. Probe ćemo održavati utorkom i četvrtkom od 17 do 18 sati i svi su dobro došli. Evo, tu već idu djeca koja se bave i drugim aktivnostima, balet, karate, gimnastika, a mi ćemo zapravo sve te njihove darove iskoristiti i zapravo ukomponirati u naše predstave.“

Najavila je i iznenađenje na proljeće kada će im u goste dovesti jednog glumca koji će im prenijeti svoja iskustva, odnosno kako je počeo i dati im smjernice za dalje.

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X