galdovačkimostnaslov

Radovi sanacije Galdovačkog mosta nakon potresa trajat će nekoliko mjeseci

SISAK – Oštećenja od prošlogodišnjih potresa nisu zaobišla ni Galdovački most u Sisku koji je, iako nije bio ugrožen za odvijanje prometa, potrebno sanirati radi nastalih šteta.

„Prije početka sanacije su napravljene sve istražne radnje i projekt. Izabran je i izvođač radova koji je pristupio sanaciji mosta. Znate i sami da je most pomaknut, to je bila ogromna sila, stoga je potrebno zamijeniti ležajeve, dilatacijske naprave itd.“ – rekao je za Radio Sisak voditelj tehničke ispostave Hrvatskih cesta Sisak Ivan Kuliš.

Radovi bi trebali trajati nekoliko mjeseci, a sanacija nije mogla početi ranije dodaje Kuliš zbog potrebnih istražnih radnji.

„Do sada je trajalo projektiranje i istražne radnje. Sad smo napokon uspjeli dobiti projekte i ugovoriti izvođača pa krećemo sa sanacijom. Nažalost nismo prije mogli pristupit sanaciji jer projekti nisu bili izrađeni. Postoje laboratorijske pretrage, dakle bušenje i uzimanje uzoraka tla i to sve traje. Sama sanacija bi trebala trajati četiri mjeseca ali će ovisiti i o budućem vremenskom periodu. Dali smo stvarno maksimum od sebe da to napravimo čim prije i ja sam stvarno zadovoljan što smo krenuli s radovima.“ – istaknuo je Kuliš.

Tijekom sanacije most će, kaže Kuliš, u jednom periodu biti potpuno zatvoren za promet o čemu će javnost izvijestiti na vrijeme. Do tada je na snazi privremena regulacija prometa. – objavili su na sisakportalu.


 

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X